IN ACEST ARTICOL:
O reteta de costite de porc, coapte incet pana s-au fragezit bine, mozolite cu un sos minunat si apoi rumenite pe gratar pana la perfectiune!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru coaste de porc:

Povestea a inceput cu mine intrand (nemancata) intr-o macelarie si vazand niste scaricica de porc in vitrina! Asa imbietoare si frumoasa ma privea de dupa geam ca n-am rezistat si am plecat acasa cu 2 bucati.

Le-am spalat, le-am uscat si apoi le-am frecat gingas cu o pasta formata din: 1 ceapa rosie mica, 3 catei de usturoi, 2 linguri de miere, 3 linguri de otet de vin, sare & piper + cate o lingurita de paprika afumata, chilli si chimion (toate aruncate in robot si blitzuite pana ametesc.

Dupa ce le-am mozolit bine pe sus numitele coaste, le-am invelit in folie de aluminiu si le-am dat la rece pana a 2-a zi.

A 2-a zi, am incins cuptorul la 140 grade C (adica foc miiiiic de tot) si am copt costitele, asa invelite in folie cu erau, timp de 2 ore.

Intre timp, am mesterit sosul barbeque din:

  • 1 ceasca de ketchup
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1/2 ceasca de otet de vin alb
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • cativa fulgi de ardei iute
  • 1/2 lingurita de chimion
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • sare & piper proaspat macinat

Am transferat amestecul intr-o craticioara si i-am dat cateva clocote, timp de vreo 10 minute, pana s-au imprietenit bine toate aromele. A rezultat un sos asa bun ca am inceput sa-l mananc asa fierbinte cum era cu paine goala!

Dupa cele 2 ore, am scos coastele din cuptor, le-am dezbracat de folie, le-am pus pe gratarul tavii magice de la Ikea si le-am uns pe toate partile cu sos. Apoi, inapoi in cuptor cu ele, pentru inca 30 minute. Din 10 in 10 minute, le-am mai mozolit cu cate o portie generoasa de sos!

La sfarsit au iesit rumene si delicioase si oh, atat de fragede!

Leblogpiquant.com va invita sa descoperiti si alte retete gustoase!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri