Vin fiert - Rosu, aromat si dulceag, lasand invariabil pete pe cana si pe dinti.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru vin fiert:

  • 1 cana de 250 de mililitri de vin
  • una-doua lingurite de miere
  • doua-trei cuisoare
  • un bat mic de scortisoara
  • o felie de portocala cu tot cu coaja
  • o feliuta aproape transparenta de ghimbir

* Daca vreti senzatii impinse la extrem, adaugati o frunza de dafin si doua-trei boabe de piper si mai putina miere. Sau, in locul acestora, scapati nitel whisky sau lichior.

Mod de preparare vin fiert:

Nu are sens sa detaliez prepararea, e cam acelasi lucru cu ce stim: vinul se pune la fiert, se adauga mirodeniile si se lasa sa dea in clocot de cateva ori, apoi se stinge focul si se lasa sa stea deoparte, acoperit, pret de 10-15 minute. Abia apoi se ataca, precaut si mirosind bine inainte aburii din cana.

vin fiert

N-am sa va spun eu acum ce gust are... In varianta cu frunze de dafin si piper, are o aroma care l-ar scula din inghet si pe Yeti, mai ales daca avem la baza un vin sec. Cu un vin dulce in schimb, ajungi sa descoperi noi sensuri ale expresiei "iarna tropicala".

Pe blogul bucatareli gasiti si alte retete delicoase!

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Vin fiert, in varianta tropicala.