Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru biscuiti aromati cu lime si rom:
- 600 g faina
- 250 g zahar fin
- 4 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 250 g unt
- coaja de la 2 lime
- 2-3 linguri de rom
- 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare biscuiti aromati cu lime si rom:
Topim untul, fara sa-l incalzim prea tare, dupa care il lasam sa se raceasca.
Amestecam faina cu zaharul, facem un loc in mijlocul lor si punem galbenusurile. Le amestecam cu o furculita, adaugam untul, omogenizam si completam cu laptele, coaja de lime data pe razatoarea mica, romul si esenta de rom. Cand aluatul este omogen, avem doua optiuni, in functie de dotari :) Fara aparat de biscuiti, intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si taiem biscuitii cu un pahar mic sau alte dispozitive de decupat aluatul.
Formam un cilindru dintr-o parte din aluat si in punem in aparatul de facut biscuiti. Alegem modelul pentru biscuiti, punem capacul aparatului si incercam separat 2-3 biscuiti, pana obtinem o forma uniforma. Incepem sa facem biscuitii, cel mai bine e sa folositi un tocator de lemn pentru ca aluatul adera bine si se desprinde de aparat. Apoi ii transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nu e nevoie sa lasam mult spatiu intre ei, nu vor creste mai deloc. Coacem la 180 de grade timp de 20 - 25 de minute, pana se rumenesc.
Sunt perfecti langa o cana de ceai :)
Pe blogul Bucataria Furnicutilor gasiti mai multe retete delicioase!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară