Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru biscuiti aromati cu lime si rom:
- 600 g faina
- 250 g zahar fin
- 4 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 250 g unt
- coaja de la 2 lime
- 2-3 linguri de rom
- 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare biscuiti aromati cu lime si rom:
Topim untul, fara sa-l incalzim prea tare, dupa care il lasam sa se raceasca.
Amestecam faina cu zaharul, facem un loc in mijlocul lor si punem galbenusurile. Le amestecam cu o furculita, adaugam untul, omogenizam si completam cu laptele, coaja de lime data pe razatoarea mica, romul si esenta de rom. Cand aluatul este omogen, avem doua optiuni, in functie de dotari :) Fara aparat de biscuiti, intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si taiem biscuitii cu un pahar mic sau alte dispozitive de decupat aluatul.
Formam un cilindru dintr-o parte din aluat si in punem in aparatul de facut biscuiti. Alegem modelul pentru biscuiti, punem capacul aparatului si incercam separat 2-3 biscuiti, pana obtinem o forma uniforma. Incepem sa facem biscuitii, cel mai bine e sa folositi un tocator de lemn pentru ca aluatul adera bine si se desprinde de aparat. Apoi ii transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nu e nevoie sa lasam mult spatiu intre ei, nu vor creste mai deloc. Coacem la 180 de grade timp de 20 - 25 de minute, pana se rumenesc.
Sunt perfecti langa o cana de ceai :)
Pe blogul Bucataria Furnicutilor gasiti mai multe retete delicioase!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?