O reteta de biscuiti super aromati, nemaipomeniti langa o cana de ceai de fructe.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru biscuiti aromati cu lime si rom:

  • 600 g faina
  • 250 g zahar fin
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 250 g unt
  • coaja de la 2 lime
  • 2-3 linguri de rom
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare biscuiti aromati cu lime si rom:

Topim untul, fara sa-l incalzim prea tare, dupa care il lasam sa se raceasca.
Amestecam faina cu zaharul, facem un loc in mijlocul lor si punem galbenusurile. Le amestecam cu o furculita, adaugam untul, omogenizam si completam cu laptele, coaja de lime data pe razatoarea mica, romul si esenta de rom. Cand aluatul este omogen, avem doua optiuni, in functie de dotari :) Fara aparat de biscuiti, intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si taiem biscuitii cu un pahar mic sau alte dispozitive de decupat aluatul.

biscuiti cu lime si rom

Formam un cilindru dintr-o parte din aluat si in punem in aparatul de facut biscuiti. Alegem modelul pentru biscuiti, punem capacul aparatului si incercam separat 2-3 biscuiti, pana obtinem o forma uniforma. Incepem sa facem biscuitii, cel mai bine e sa folositi un tocator de lemn pentru ca aluatul adera bine si se desprinde de aparat. Apoi ii transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nu e nevoie sa lasam mult spatiu intre ei, nu vor creste mai deloc. Coacem la 180 de grade timp de 20 - 25 de minute, pana se rumenesc.

biscuiti cu lime si rom

Sunt perfecti langa o cana de ceai :)

Pe blogul Bucataria Furnicutilor gasiti mai multe retete delicioase!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Biscuiti Aromati cu Lime si Rom.