Reteta dulce italiana pe baza de cafea expresso

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tiramisu:

  • 3-4 cani cafea expresso,mai de calitate
  • 400 gr. Savoiardi (piscoturi)
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • cacao amara (2 linguri)

Mod de preparare tiramisu:

Se separa albusul de galbenus. Se freaca bine galbenusul cu zaharul, se adauga si Mascarpone. Se bat albusurile spuma si se adauga peste prima compozitie.S e inmoaie piscoturile(Savoiardi) in cafea si se asaza unul langa altul, pe un strat pe un platou sau mai bine intr-o tava cu margini inalte. Deasupra se pune jumatate din compozitie, iar se repeta cu un alt rand de piscoturi inmuiate in cafea dupa care restul compozitiei cremoase. Se presoara cacao deasupra cu ajutorul unei strecuratori de ceai.

BUON APETITTO!!!

O reteta propusa de: carmen cristea (garbo224529)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tiramisu.