Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de fasole verde si mazare:
- o ceapa
- un morcov
- un ardei rosu
- 500 g fasole verde congelata
- aprox 100- 200g mazare congelata (nu am cantarit)
- o foaie de dafin
- sare, piper
- pasta de tomate(mai buna cu rosii in bulion)
- ulei
- o lingura faina
- patrunjel verde
Mod de preparare mancare de fasole verde si mazare:
Se taie ceapa si ardeiul cubulete mici, morcovul l-am dat pe razatoare. Intr-o cratita se pune ulei, o cescuta de apa rece si legumele, se pun pe foc, cu capac, pana se inmoaie. Daca se evapora apa se mai adauga putina.
Cand sunt aproape gata legumele, se adauga foaia de dafin, fasolea si mazarea, se pune apa cat sa acopere legumele si se lasa la fiert acoperite aprox 15 min (pana cand e fiarta fasolea verde), atunci se adauga pasta de tomate, sare, piper si faina dizolvata in putina apa rece. Mai lasam sa dea cateva clocote si stingem focul. La sfarsit patrunjelul tocat fin, se serveste cu castraveti murati. Pofta buna!
O reteta propusa de: Andreea Ioana (ioanaandreea1)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!