- 1 kg de ceapa
- 6-7 vinete
- 3 kg de rosii
- 250 ml de ulei
- 45-50 de gogosari
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare
Ceapa se taie in feliute subtiri si se caleste in ulei pana se ingalbeneste. Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Dupa aceasta se toaca bine.
Gogosarii se coc si ei, se curata de pielita se indeparteaza semintele si se maruntesc.
Intr-o alta cratita se pun la rumenit si gogosarii, se pune si ceapa calita, vinetele, rosiile fierte si date printr-o sita (exact cum se procedea la bulion).
Se pune sare dupa gust, cateva boabe de piper si 4-5 foi de dafin.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Compozitia se pune in borcane, de preferat mai mici, se pune putin ulei desupra, se astupa foarte bine si se fierbe la bain marie. Nu uita sa invelesti borcanele in carpe.
Se lasa sa fiarba aproximativ jumatate de ora. Borcanele se tin in vas inca 12 ore si apoi se pun la pastrat.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie