Aluatul este asemanator cu cel de la scovergi. Ce difera este ca nu se mai lasa la dospit si se adauga in plus cam 2 linguri de ulei. Pentru a afla cum se face aluatul de scovergi da click aici si citeste reteta.
Pentru compozitie ai nevoie de 4 oua, aproximativ un kg de branza (se rupe in bucatele mici) si lapte sau chiar iaurt . Acestea se amesteca bine si formeaza compozitia necesara.
Aluatul se intinde cu vergeaua si se formeaza un aluat subtire. Se adauga peste aluat branza amestecata bine cu iaurt si oua. Se ruleaza exact ca in poza si se taie in functie de cat de mare este cratita sau tava. In tava se pune si ulei cat sa se faca ( 2-3 linguri) placinta.
Se tine la cuptor 45 de minute.
Nu exista cuvinte pentru a descrie acesta placinta!
Un articol de Livia Dulceata
Pentru orice fel de critici sau recomandari privind articolul si nu numai da click aici si scrie-ne!
Tu cum pregatesti placinta? Da click aici si trimite reteta ta acum!
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana