IN ACEST ARTICOL:
O placinta pe care o stiu de cand sunt. De fiecare data cand merg la tara ma gandesc si la aceata placinta delicioasa care ma asteapta fierbinte pe masa.
Aceasta reteta este continuarea articolului Preparate de la bunica. Da click aici pentru a-l citi.

Aluatul este asemanator cu cel de la scovergi. Ce difera este ca nu se mai lasa la dospit si se adauga in plus cam 2 linguri de ulei. Pentru a afla cum se face aluatul de scovergi da click aici si citeste reteta.

Pentru compozitie ai nevoie de 4 oua, aproximativ un kg de branza (se rupe in bucatele mici) si lapte sau chiar iaurt . Acestea se amesteca bine si formeaza compozitia necesara.

Aluatul se intinde cu vergeaua si se formeaza un aluat subtire. Se adauga peste aluat branza amestecata bine cu iaurt si oua. Se ruleaza exact ca in poza si se taie in functie de cat de mare este cratita sau tava. In tava se pune si ulei cat sa se faca ( 2-3 linguri) placinta.

Se tine la cuptor 45 de minute.

Nu exista cuvinte pentru a descrie acesta placinta!









































Un articol de Livia Dulceata

Pentru orice fel de critici sau recomandari privind articolul si nu numai da click aici si scrie-ne!

Tu cum pregatesti placinta? Da click aici si trimite reteta ta acum!



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri