19 Iunie 2023 publicat în Mancare sanatoasa 13 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Cea mai bună „legumă” nu mai e porcul, după cum spune vechea zicală românescă, deoarece tot mai mulți români renunță la carne complet. Doar în 2022, pe o singură aplicația de livrare, s-au înregistrat cu peste 50% mai multe comenzi la mâncare vegetariană. Iată ce ne recomandă specialiștii pentru a evita carențele nutriționale.

Din ce în ce mai mulți români încep să renunțe la carne

Piața produselor vegane crește considerabil de la an la an. „Povestea noastră a început acum 11 ani, când încă nu se vehicula ideea de mâncare bazată pe plante. Avem, în funcţie de sezon, între 70 şi 90 de abonamente livrate zilnic, de luni până vineri şi acestea au crescut cu aproximativ 20% în ultimii doi ani”, spune Irina Dănăilă, manager operaţional restaurant vegan, pentru Observator.

Alternativele vegetale la carne sunt infinite și delicioase, spun adepții și fondatorii acestora. „Acesta este unul dintre cei mai apreciaţi burgeri ai nostri. Este un burger cu jackfruit, este un fruct exotic. Chiar într-un concurs de burgeri s-a bătut cu un burger de carne, iar juraţii nu au ştiut ce mănâncă", povesteşte Alexandru Bădulescu, fondator restaurant vegan. Citește continuarea pe 9news.ro

Foto: Nataliya Arzamasova/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri