Pentru ca am intrat in Postul Pastelui va propunem weekendul acesta un meniu de post. E bine sa incercati sa tineti un post corect macar doua zile pe saptamana. Organismul si starea de spirit va vor multumi.

Prajitura cu piscoturi si jeleu de banane (de post )

Ingrediente:

  • 1 pachet de piscoturi sau biscuiti
  • 3 banane coapte
  • 1 pliculet de gelatina
  • 3 lingurite zahar farin vanilat zeama de lamaie
  • nectar sau suc de banane (gasim in magazine)
  • nuca de cocos rasa sau ciocolata de post
  • 1 cana de frisca vegetala

Mod de preparare prajitura cu piscoturi si jeleu de banane:

Asezam un rand de piscoturi pe care le insiropam cu suc de banane. Peste piscoturi asezam un strat generos de jeleu de banane.Continuam cu urmatorul rand de piscoturi insiropate.Intindem un strat de frisca vegetala si ornam. Jeleul de banane : Cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie pasam bananele,le stropim cu zeama de lamaie. Intr-un vas termorezistent vom hidrata gelatina conform instructiunilor de pe plic.apoi o punem pe baie de aburi pana se dizolva. NU lasam sa fiarba !!! Turnam gelatina dizolvata peste bananele pasate si amestecam bine. Folosim jeleul de banane pentru a umple prajituri sau rulade .
Pofta buna !

prajitura de post

Mai multe retete interesante descoperiti pe blogul http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend? 3 retete de post.