IN ACEST ARTICOL:
De multe ori ne aflam in situatia neplacuta de a nu sti cum sa ne comportam cand mergem in vizita.
De multe ori ne aflam in situatia neplacuta de a nu sti cum sa ne comportam cand mergem in vizita. Cel mai important ar trebui sa fie anuntul ca intentionam sa vizitam pe cineva. Nu este de bun simt sa mergi la o cunostinta si sa nu anunti. Nu ne putem trezi pur si simplu in fata usii doar pentru ca ni se facuse dor. Daca nu avem un motiv intemeiat pentru care facem aceasta vizita putem creea o impresie neplacuta.

Se pune si problema daca trebuie sa ducem ceva cand primim o invitatie la masa. Este bine sa intrebati cu aproximatie cate persoane vor fi la masa pentru ca invitatii sa nu fie nevoiti sa imparta intre ei cateva prajiturele. Asigurati-va ca ceea ce vreti sa duceti este pe placul gazdei si nu faceti surprize, uneori acestea nu dau rezultatele dorite. Ca idee ar putea fi sa aduceti desertul sau orice alt fel de mancare care ar ajuta. Daca va simtiti inconfortabil si relatia dintre dumneavoastra si cei la care mergeti la masa nu va permite sa faceti astfel de propuneri ati putea sa va limitati la o sticla de vin sau sampanie.

In cazul in care va chemati cativa prieteni la masa ar fi de preferat ca inainte de a incepe sa mancati sa-i asteptati pe toti cei invitati. Totusi in timpul asteptariise serveste aperitivul. Acest aperitiv nu trebuie sa dureze ore in sir pentru ca nu se poate sta la nesfarsit dupa cei care intarzie.

Creeaza atmosfera placuta, cu o muzica pe gustul tuturor sau deschide o conversatie la care ar putea participa toti cei prezenti. Nu aprofundati un subiect cunoscut doar de 2 persoane de la masa pentru ca riscati sa plictisiti. Din proprie exeprienta va spun ca am fost la masa la o prietena care avea invitati 3 medici (cu adevarat pasionati de meseria lor). Nu am reusit sa ma adaptez foarte bine si a fost destul de neplacut sa aud anumite discutii in timpul cand mancam.

Cum alegeti meniul?

Un lucru foarte important ar fi sa nu va neglijati musafirii. Inainte ca acestia sa soseasca sa aveti totul pregatit si sa nu fie nevoie sa va ridicati din 5 in 5 minute de la masa pentru a verifica daca s-a facut friptura, sa pregatiti salata, sa alergati dupa pahare sau servetele. Masa trebuie gandita si aranjata inaintea sosirii invitatilor. De exemplu, friptura trebuie sa fie deja pregatita iar cand trebuie sa o serviti doar o reincalziti, in niciun caz nu asteptati sa se faca in timpul mesei.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri