Sunt gustoase, dar le consumam din an in paste. Le apreciem gustul deosebit, dar nu le includem decat ocazional in dieta noastra. Efectul pozitiv pe care consumul de migdale il are asupra starii de sanatate a organismului nu are insa cum sa fie trecut cu vederea. Migdalele reprezinta o sursa grozava de fibre si proteine de buna calitate, iar printre vitaminele continute de migdale regasim vitamina A si B, vitamina E (un antioxidant puternic si eficient), precum si o serie de minerale esentiale pentru functionarea optima a organismului: magneziu, potasiu, fier, zinc, sulf.
Prin urmare, consumarea a catorva migdale pe zi intaraste sistemul imunitar, prevenind aparitia asteniilor si a anemiilor.Daca toate acestea vi se par insuficiente, aflati ca pe langa acestea, migdalele contin si acizi grasi omega 3, acizi ce previn complicatiile cardiovasculare si impiedica formarea de cheaguri in sange. Peste jumatate din compozitia migdalelor este constituita din grasimi nesaturate ce inlesnesc procesul de vindecare a anumitor afectiuni ale ficatului, spre exemplu hepatita infectioasa.
Recent chiar, oamenii de stiinta le-au atribuit migdalelor si proprietati probiotice, ajutand la o buna digestie, prin scaderea numarului de bacterii rele din tubul digestiv si cresterea numarului bacteriilor “bune”. Pentru ca mineralele pe care le contin migdalele sa fie cat mai bine absorbite de organism, este indicat ca la consumarea acestora sa le insotiti cu alte alimente continand vitamina C. Mai trebuie sa stiti ca migdalele sunt bogate in calorii si au o mare putere nutritiva, 100 grame de migdale continand in jur de 576 kcal.
Un efect tonifiant il au migdalele si asupra tenului. O masca excelenta care ajuta la indepartarea celulelor moarte de la nivelul pielii si la reimprospatarea tenului este cea realizata prin amestecarea pulberei de migdale macinate cu faina de ovaz si miere. In plus, uleiul de migdale dulci este cunoscut si pentru proprietatile sale hidratante remarcabile. Pentru ingrijirea pielii, avand un efect emolient si de prevenire a vergeturilor, se recomanda urmatoarea crema obtinuta in casa. Se amesteca 30 grame de ulei de migdale cu 8 g ceara de albine, cu 30 g apa de trandafir si cu 8 picaturi de ulei de trandafir si se aplica pe suprafata pielii. De asemenea, aplicatiile cu ulei de masline stimuleaza regenerarea si cresterea firului de par, dandu-i stralucire si suplete.
Migdalele ajuta si la remineralizarea organismului, prevenind starile de oboseala cronica si epuizare intelectuala. In acest sens, o cantitate de 100 de grame de migdale consumate zilnic poate contribui cu adevarat la energizarea organismului si la mentinerea capacitatii de memorare. In schimb, migdalele nu sunt recomandate persoanelor suferind de pietre la rinichi.
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă