12:03, 3 Martie 2010 publicat în Lifestyle culinar

Cartofii prajiti, hamburgerii, panÚ-urile, carnea procesata sunt doar cateva dintre alimentele de care nutritionistii ne sfatuiesc sa ne ferim, indemnandu-ne in schimb sa consumam alimente naturale, mult mai sanatoase pentru organism.
„Si noi ce mai mancam?” este intrebarea ridicata si de prof. Gheorghe Mencinicopschi in cartea „Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?”.

Mancarurile traditionale, inlocuite de junk-food

Citeste si:
Nutrien╚Ťii din alimenta╚Ťie -  cum sunt clasifica╚Ťi ╚Öi care sunt...
Nutrien╚Ťii din alimenta╚Ťie -...

„Ne-am pierdut cultura alimentara imprumutand dieta vestica. Mancarurile noastre traditionale au fost inlocuite treptat de alimentele de tip fast-food dar si de sofisticaria gastronomica care nu face casa buna cu sanatatea”, a explicat prof. Mencinicopschi.

Scopurile economice umbresc de cele mai multe ori aspecte precum calitatea alimentului si autenticitatea acestuia. Respectarea retetei originale de fabricatie, metoda de preparare si conservare, folosirea stricta a anumitor specii de animale si tipuri de plante sunt aspecte nerespectate de mare parte dintre producatorii de produse alimentare.

Citeste si:
Sarea NEAGR─é indian─â sau Kala Namak: propriet─â╚Ťi vindec─âtoare unice
Sarea NEAGR─é indian─â sau Kala...

Cartea „Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?” aduce in prim plan adevaruri incomode despre minciuna din alimente, fraudarea si falsificarea alimentelor, despre alimentele ecologice si „traditionale”.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri