Ce alimente sunt indicate a se consuma ocazional?
Condimentele (doar unele) sunt admise in dieta macrobiotica, insa ocazional, cum ar fi uleiuri vegetale de susan, masline, de nuca de cocos; sare de mare nerafinata si unele condimente de soia.
Unele alimente pot fi consumate ocazional, cum ar fi: semintele de floarea soarelui, susanul, semintele de bostan, nuci, castane, alune, nuca de cocos, migdale, curmale etc.
Ca indulcitori pot fi folosite unele siropuri de orez brun, maltul de orez, sucul de mere sau struguri etc. Zaharul se evita.
Pestele este recomandat de 3-4 ori pe saptamana, in special codul, crapul, calcanul, platica, pastravul.
Fructe proaspete sau uscate: mere, pere, fructe de padure, capsune, struguri, caise, prune, stafide, pepene.
Bauturi ocazionale: acestea sunt reprezentate de ceaiuri si sucuri naturale, cum ar fi ceaiul verde, sucul de struguri, dar si berea organica, laptele de soia si apa minerala.
Ce alimente sunt interzise in dieta macrobiotica?
Probabil ati sesizat deja ca majoritatea alimentelor pe care le consumati nu se numara printre cele admise in dieta macrobiotica. Lista este lunga, vom exemplifica doar cateva dintre cele mai uzuale alimente consumate: carnea de porc, de vita si pasare, alte produse animale precum laptele, ouale, prajituri, dulciuri, inghetata, frisca, mezeluri, cascaval, branza, paine etc.
Copiii, gravidele, femeile care alapteaza si batranii nu ar trebui sa urmeze aceasta dieta datorita aportului mai mic de calorii si al unor minerale si vitamine. Ininte de a urma aceasta dieta obligatoriu cereti sfatul medicului.
sursa: www.healthy.ro
Citeste si alte articole pe Healthy:
Medicamentele din bagaj
Relatiile parinti - adolescenti
Telefonul copilului
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei