TIramisu
Sirop(cafea):
-6 lingurie cafea natural sau ness
-6 cecue de ap
-6 linguri zahr
Compoziie
-400 g picoturi(2 pungi)
-4 ou
-500g smântân(sau iaurt mai gras care s nu curg)
-2 plicuri fric(lapte dac este fric praf)
-7 linguri zahr
-1 plic gelatin
-cacao pt ornat(2 linguri)
-form pentru tiramisu(tav de copt)
Se prepar siropul(cafeaua) într-o crati i se las la rcit.
Se separ albuul de glbenu.Albuurile se bat spum(se poate aduga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepar frica i se amestec cu albuul.
Glbenuurile se freac cu zahrul pân devine ca o crem.Se adaug gelatina topit. Apoi se încorporeaz smântâna.
Cele dou compoziii se amestec.Se iau picoturile i se trec rapid prin cafeaua rcit i se aeaz în tav într-un strat.se adaug o jumtate din compoziie.Apoi înc un strat de picoturi i cantitatea rmas din compoziie.
Pe deasupra se pudreaza cu cacao i se pot aduga fructe(cpuni,kiwi,zmeur,etc.) i fric pentru diferite ornamente.Se las la frigider cel puin 4 ore!
Poft bun!
Autoare: Madalina Taralunga
sursa: http://albinuzza.ev.ro/
Aceasta reteta delicioasa in mod sigur merita sa fie incercata.
Spune-ne parerea ta!
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili