TIramisu
Sirop(cafea):
-6 linguri�e cafea natural� sau ness
-6 ce�cu�e de ap�
-6 linguri zah�r
Compozi�ie
-400 g pi�coturi(2 pungi)
-4 ou�
-500g smântân�(sau iaurt mai gras care s� nu curg�)
-2 plicuri fri�c�(lapte dac� este fri�c� praf)
-7 linguri zah�r
-1 plic gelatin�
-cacao pt ornat(2 linguri)
-form� pentru tiramisu(tav� de copt)
Se prepar� siropul(cafeaua) într-o crati�� �i se las� la r�cit.
Se separ� albu�ul de g�lbenu�.Albu�urile se bat spum�(se poate ad�uga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepar� fri�ca �i se amestec� cu albu�ul.
G�lbenu�urile se freac� cu zah�rul pân� devine ca o crem�.Se adaug� gelatina topit�. Apoi se încorporeaz� smântâna.
Cele dou� compozi�ii se amestec�.Se iau pi�coturile �i se trec rapid prin cafeaua r�cit� �i se a�eaz� în tav� într-un strat.se adaug� o jum�tate din compozi�ie.Apoi înc� un strat de pi�coturi �i cantitatea r�mas� din compozi�ie.
Pe deasupra se pudreaza cu cacao �i se pot ad�uga fructe(c�p�uni,kiwi,zmeur�,etc.) �i fri�c� pentru diferite ornamente.Se las� la frigider cel pu�in 4 ore!
Poft� bun�!
Autoare: Madalina Taralunga
sursa: https://albinuzza.ev.ro/
Aceasta reteta delicioasa in mod sigur merita sa fie incercata.
Spune-ne parerea ta!
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!