TIramisu
Sirop(cafea):
-6 linguri�e cafea natural� sau ness
-6 ce�cu�e de ap�
-6 linguri zah�r
Compozi�ie
-400 g pi�coturi(2 pungi)
-4 ou�
-500g smântân�(sau iaurt mai gras care s� nu curg�)
-2 plicuri fri�c�(lapte dac� este fri�c� praf)
-7 linguri zah�r
-1 plic gelatin�
-cacao pt ornat(2 linguri)
-form� pentru tiramisu(tav� de copt)
Se prepar� siropul(cafeaua) într-o crati�� �i se las� la r�cit.
Se separ� albu�ul de g�lbenu�.Albu�urile se bat spum�(se poate ad�uga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepar� fri�ca �i se amestec� cu albu�ul.
G�lbenu�urile se freac� cu zah�rul pân� devine ca o crem�.Se adaug� gelatina topit�. Apoi se încorporeaz� smântâna.
Cele dou� compozi�ii se amestec�.Se iau pi�coturile �i se trec rapid prin cafeaua r�cit� �i se a�eaz� în tav� într-un strat.se adaug� o jum�tate din compozi�ie.Apoi înc� un strat de pi�coturi �i cantitatea r�mas� din compozi�ie.
Pe deasupra se pudreaza cu cacao �i se pot ad�uga fructe(c�p�uni,kiwi,zmeur�,etc.) �i fri�c� pentru diferite ornamente.Se las� la frigider cel pu�in 4 ore!
Poft� bun�!
Autoare: Madalina Taralunga
sursa: https://albinuzza.ev.ro/
Aceasta reteta delicioasa in mod sigur merita sa fie incercata.
Spune-ne parerea ta!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?