TIramisu
Sirop(cafea):
-6 linguri�e cafea natural� sau ness
-6 ce�cu�e de ap�
-6 linguri zah�r
Compozi�ie
-400 g pi�coturi(2 pungi)
-4 ou�
-500g smântân�(sau iaurt mai gras care s� nu curg�)
-2 plicuri fri�c�(lapte dac� este fri�c� praf)
-7 linguri zah�r
-1 plic gelatin�
-cacao pt ornat(2 linguri)
-form� pentru tiramisu(tav� de copt)
Se prepar� siropul(cafeaua) într-o crati�� �i se las� la r�cit.
Se separ� albu�ul de g�lbenu�.Albu�urile se bat spum�(se poate ad�uga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepar� fri�ca �i se amestec� cu albu�ul.
G�lbenu�urile se freac� cu zah�rul pân� devine ca o crem�.Se adaug� gelatina topit�. Apoi se încorporeaz� smântâna.
Cele dou� compozi�ii se amestec�.Se iau pi�coturile �i se trec rapid prin cafeaua r�cit� �i se a�eaz� în tav� într-un strat.se adaug� o jum�tate din compozi�ie.Apoi înc� un strat de pi�coturi �i cantitatea r�mas� din compozi�ie.
Pe deasupra se pudreaza cu cacao �i se pot ad�uga fructe(c�p�uni,kiwi,zmeur�,etc.) �i fri�c� pentru diferite ornamente.Se las� la frigider cel pu�in 4 ore!
Poft� bun�!
Autoare: Madalina Taralunga
sursa: https://albinuzza.ev.ro/
Aceasta reteta delicioasa in mod sigur merita sa fie incercata.
Spune-ne parerea ta!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară