IN ACEST ARTICOL:
In blogul din bucatarie iti prezentam azi o reteta de tiramisu.
Astazi iti prezentam o reteta preluata de pe blogul doamnei Madalina Taralunga

TIramisu

Sirop(cafea):

-6 linguri�e cafea natural� sau ness
-6 ce�cu�e de ap�
-6 linguri zah�r
Compozi�ie
-400 g pi�coturi(2 pungi)
-4 ou�
-500g smântân�(sau iaurt mai gras care s� nu curg�)
-2 plicuri fri�c�(lapte dac� este fri�c� praf)
-7 linguri zah�r
-1 plic gelatin�
-cacao pt ornat(2 linguri)
-form� pentru tiramisu(tav� de copt)

Se prepar� siropul(cafeaua) într-o crati�� �i se las� la r�cit.

Se separ� albu�ul de g�lbenu�.Albu�urile se bat spum�(se poate ad�uga un praf de sare-se bat mai repede).Se prepar� fri�ca �i se amestec� cu albu�ul.

G�lbenu�urile se freac� cu zah�rul pân� devine ca o crem�.Se adaug� gelatina topit�. Apoi se încorporeaz� smântâna.

Cele dou� compozi�ii se amestec�.Se iau pi�coturile �i se trec rapid prin cafeaua r�cit� �i se a�eaz� în tav� într-un strat.se adaug� o jum�tate din compozi�ie.Apoi înc� un strat de pi�coturi �i cantitatea r�mas� din compozi�ie.
Pe deasupra se pudreaza cu cacao �i se pot ad�uga fructe(c�p�uni,kiwi,zmeur�,etc.) �i fri�c� pentru diferite ornamente.Se las� la frigider cel pu�in 4 ore!

Poft� bun�!
















Autoare: Madalina Taralunga

sursa: https://albinuzza.ev.ro/

Aceasta reteta delicioasa in mod sigur merita sa fie incercata.

Spune-ne parerea ta!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri