Extravaganta
Extravaganta si rasfat sunt doar cateva dintre atributele asociate celor mai ravnite si originale deserturi din zilelele nostre.
Poate parea ironic faptul ca desi sunt descrise adesea prin cuvinte ce infatiseaza luxul, la baza deserturilor stau niste ingrediente relativ modeste, precum faina, ouale si smantana sau, in cazul restaurantului Arnaud’s, capsunile. Insa prin adaugarea anumitor ingrediente speciale, preturile deserturilor ajung sa le depaseasca, de multe ori, pe cele ale felurilor de baza, cum ar fi fripturile sau trufele.
In consecinta, bucatarii-sefi tind sa puna accentul din ce in ce mai mult pe prezentare si precizie atunci cand pretind preturi exorbitante pentru creatiile lor. Fara indoiala, prezentarile sunt inedite si depasesc orice imaginatie: pretioase tipuri de cacao infatisand magarusi prin jungla venezueleana, vasul unui spiridus realizat din frunze de aur comestibile, bijuterii si acorduri de jazz.
De unde se nasc aceste fascinante preparate? “Bucatarii s-au plictisit”, sustin specialistii, “motiv pentru care cauta noi modalitati de a se distra, adaugand ingrediente dintre cele mai trasnite si mai inedite, felurilor traditionale de mancare”.
Strawberries Arnaud
Unde: Arnaud's, New Orleans;
Pret: 1,4 milioane de dolari (aprox. 1 milion de euro);
Odata ce se va gasi un cumparator pentru desertul de un milion de euro, acesta va fi inlocuit cu un altul la fel de extravagant.
Aceste capsuni cu sclipici nu reprezinta prima inventie culinara excentrica nascuta in bucataria restaurantului cu o istorie de aproape un secol, printre ineditele preparate servite la Arnaud's numarandu-se si Turducken-ul (curcan umplut cu rata, umpluta la randul ei cu pui) impodobit cu tot felul de bijuterii
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?