Daca va intreb ce site-uri vizitati pentru a vedea fel de fel de clipuri online, pentru a va relaxa sau a mai alunga din monotonie, o sa imi raspundeti Youtube, Metacafe sau Google Video (care mai exista chiar daca Youtube a fost cumparat tot de Google).
Daca va intreb ce site-uri vizitati pentru a vedea fel de fel de clipuri online, pentru a va relaxa sau a mai alunga din monotonie, o sa imi raspundeti Youtube, Metacafe sau Google Video (care mai exista chiar daca Youtube a fost cumparat tot de Google).

Un site foarte interesant, lansat de curand, esteWonderhowto.com. Aici veti gasi o multime de filmulete unele mai mult sau mai putin educative. Majoritatea sunt "how to..", adica ne invata cum sa facem mai usor unele lucruri care ne pot da batai de cap. De unde sunt aceste clipuri? Ei bine, tot de pe Youtube, Metacafe sau alte surse, insa acestea sunt filtrate, pentru a fi prezentate numai cele care ne pot lamuri atunci cand prin minte ne trece "Ma intreb cum sa..".

La o prima vizualizare a Wonderhowto, observam sectiunile Browse si Community. Comunitatea afiseaza pe frontpage user-ii care comenteaza cel mai des, cei care au privit clipuri pana li s-au inrosit ochii, in principiu cei mai activi membri ai site-ului.

Geniala mi s-a parut sectiunea Browse, care cuprinde clipuri excelent organizate pe domenii. Vrei sa afli cum sa inlocuiesti bateria la un Nano, cum sa instalezi Linux pe PS3, sa-ti faci singur o rama digitala, sa contruiesti un generator pe baza de hidrogen? Orice lucru la care nu te-ai gandit niciodata, il gasesti aici!

Sa trecem la treburi mai serioase! V-ati gandit vreodata ca o lamaie poate genera curent electric? Nu trebuie acum sa nu mai consumati citrice de teama sa nu va curentati, insa clipul urmator va arata cum patru lamai conectate in serie, genereaza suficient curent pentru a aprinde un LED (dioda emitatoare de lumina)!



Materialele necesare sunt: niste lamai proaspete, cateva cuie, monede (cele de 1 ban sunt bune), cabluri (cu cleme daca se poate) si una bucata LED. Fiecare lamaie contine acid care reproduce practic mediul dintr-o baterie.

Exact ca in clip, se introduc in fiecare lamaie cate un cui si o moneda, apoi in serie se conecteaza tot "ansamblul". Energia astfel obtinuta este suficienta pentru a aprinde un LED! Intunericul este ideal pentru a observa efectul inventiei..


Autor: Iancu Radulescu

sursa: www.plugin.ro

Va recomandam si alte articole de pe PLUGIN:

De la rusi vin telefoanele bune
Microsoft: Nu vom concura direct iPhone-ul
Profetiile lui Bill Gates, inainte de retragere


Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri