Exista un proverb chinezesc care spune ca dimineata cand iesi din camera ta ai nevoie de 7 lucruri pentru a supravietui: lemne de foc, orez, ulei, sos condimentat, sare, otet si ceai.
In Canonul Imparatului Galben despre medicina interna vorbeste despre frunzele care se culeg in luna aprilie si se lasa sa se usuce.

Ceaiul verde

Acest tip de ceai se pregateste din frunze care se tin o perioada foarte scurta de oxidare si doar dupa aceea fiind lasate sa se usuce.
Un consum de 2-3 cani pe zi previne cancerul de piele, are un efect diuretic si calmeaza durerile de stomac.

Ceaiul alb

Ceaiul alb este preparat din frunze tinere care nu sunt oxidate. De obicei se produce in cantitati mai reduse si este foarte scump.

Ceaiul negru

Acest tip de ceai este cunoscut si sub numele de ceai rosu. Frunzele sunt complet oxidate. O cana de ceai negru pe zi previne ateroscreloza. Protejeaza organismul de bolile cardiovasculare si de cancer.

Ceaiul verde dar si cel negru contine foarte multe minerale si vitamine (B1, B2, B6 ,acid folic).

Perioada dinastiei Sung a fost cunoscuta drept Epoca de aur a ceaiului. Tot mai multe obiceiuri si traditii s-a dezvoltat si ceai care cunsumau ceai si creasera o proprie cultura a ceaiului.
Cand aveau un invitat, era o jignire foarte mare daca acestuia nu i se servea ceai, nici nu trebuia intrebat ci pur si simplu i se servea, daca nu primea era un semn ca nu este binevenit in acea casa.

Daca beti ceaiul din cani mici, nu trebuie sa-l terminati prea repede. Este placut sa simtiti gustul si savoarea unica si sa beti cu mici inghitituri.

Pentru a produce ceaiul este nevoie tineti cont de urmatoarele etape:

- vestejire
- rulare
- oxidare
- uscare
- ambalare


Un alt proverb chinezesc spune ca: mai bine se sta trei zile fara mancare decat o zi fara ceai.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri