Ceaiul verde
Acest tip de ceai se pregateste din frunze care se tin o perioada foarte scurta de oxidare si doar dupa aceea fiind lasate sa se usuce.
Un consum de 2-3 cani pe zi previne cancerul de piele, are un efect diuretic si calmeaza durerile de stomac.
Ceaiul alb
Ceaiul alb este preparat din frunze tinere care nu sunt oxidate. De obicei se produce in cantitati mai reduse si este foarte scump.
Ceaiul negru
Acest tip de ceai este cunoscut si sub numele de ceai rosu. Frunzele sunt complet oxidate. O cana de ceai negru pe zi previne ateroscreloza. Protejeaza organismul de bolile cardiovasculare si de cancer.
Ceaiul verde dar si cel negru contine foarte multe minerale si vitamine (B1, B2, B6 ,acid folic).
Perioada dinastiei Sung a fost cunoscuta drept Epoca de aur a ceaiului. Tot mai multe obiceiuri si traditii s-a dezvoltat si ceai care cunsumau ceai si creasera o proprie cultura a ceaiului.
Cand aveau un invitat, era o jignire foarte mare daca acestuia nu i se servea ceai, nici nu trebuia intrebat ci pur si simplu i se servea, daca nu primea era un semn ca nu este binevenit in acea casa.
Daca beti ceaiul din cani mici, nu trebuie sa-l terminati prea repede. Este placut sa simtiti gustul si savoarea unica si sa beti cu mici inghitituri.
Pentru a produce ceaiul este nevoie tineti cont de urmatoarele etape:
- vestejire
- rulare
- oxidare
- uscare
- ambalare
Un alt proverb chinezesc spune ca: mai bine se sta trei zile fara mancare decat o zi fara ceai.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară