Astăzi, 28 septembrie, este ziua internațională a preparatului poke, un fel de mâncare specific hawaian și popular în întreaga lume, care a înregistrat un adevărat succes și în țara noastră, fiind din ce în ce mai comandat. 

Comunicat de presă

Astfel, din cele 25 de țări în care activează Glovo, România se situează pe locul 5 în ceea ce privește consumul de poke, cu 36.000 de comenzi de boluri livrate prin Glovo în ultimele 12 luni, o creștere cu 58% față de anul precedent.

Un poke poate arăta complicat și sofisticat, însă în realitate este foarte versatil, ușor de pregătit, dar și mai ușor de savurat, fiind un preparat delicios, ce trebuie încercat cel puțin o dată. Poke înseamnă în hawaiană a tăia, a felia, a tranșa. Având la bază orez sau alte surse de proteină, precum tofu sau ou, poke conține în mod tradițional pește crud sau marinat, tăiat cubulețe, și se combină cu legume, fructe și sosuri, fiind ideal atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Bolurile cu somon, ton și creveți, cele mai populare sortimente de poke

În topul celor mai comandate sortimente de poke prin Glovo se situează felurile ce au ca ingrediente principale somonul, tonul și creveții.

De la începutul anului, peste o treime din comenzile pentru poke s-au plasat în intervalul orar 11:00 – 14:00, ceea ce denotă faptul că românii preferă acest preparat pentru o masă sănătoasă și delicioasă la prânz. De asemenea, cel mai mare fan al îndrăgitului fel de mâncare a comandat, în medie, un bol poke la 3 zile, iar cea mai mare comandă a fost făcută de un utilizator care a cheltuit aprox. 800 de lei pentru o comandă de poke. Mai mult, ziua de 31 martie 2023 a fost ziua din acest an în care s-au înregistrat cele mai multe comenzi din acest sortiment.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Cei mai mulți fani poke sunt în București, Cluj și Iași

Bucureștenii sunt pe primul loc la numărul de comenzi ale îndrăgitului fel de mâncare poke, urmați de clujeni și ieșeni, care apreciază gustul inedit, ușor exotic al acestuia.

Savuros și sănătos, cine poate să-i reziste? Happy Poke Day!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri