Cu o experiența de peste o sută de ani în universul cafelei, experții Lavazza ne dezvăluie câteva trucuri prin care să ne bucurăm la maxim nu numai de cea mai bună cafea, dar și de o experiență senzorială care transformă cafeaua într-un adevărat ritual.

Comunicat de presă

Puterea unică a boabelor de cafea permite oricărui pasionat de această băutură să descopere originea acesteia, declanșând o călătorie senzorială care depășește cu mult gustul imediat. Fiecare detaliu trebuie ales cu grijă pentru a savura aroma intensă chiar de la măcinare, un moment extrem de apreciat de iubitorii de cafea. Întregul proces oferă o experiență de neuitat, demnă de un barista profesionist: totul începe cu măcinarea boabelor, ceea ce înseamnă că te poți bucura de o cafea în cea mai proaspătă și intactă formă a sa.

Prospețime și aromă

Cafeaua este o substanță delicată, iar atunci când intră în contact cu factori externi, calitatea acesteia poate fi afectată. Totuși, boabele de cafea, fiind mai rezistente la exterior, oferă un rezultat mai bun, în ceea ce privește aroma și prospețimea. Măcinarea boabelor permite extragerea tuturor compușilor, care conferă cafelei un gust delicios și o aromă distinctă, pentru o experiență care cucerește toate simțurile, chiar înainte de prima înghițitură. Și, astfel, rezultă una dintre cele mai proaspete cești de cafea pe care le vei prepara vreodată.

Măcinare

Pentru a avea parte de un rezultat excelent, măcinarea variază în funcție de metoda de preparare aleasă, după cum urmează:

• Măcinarea foarte fină este ideală pentru prepararea cafelei turcești, proces care nu implică filtrare.

• Măcinarea fină este ideală pentru prepararea espresso-ului, extracția fiind la o presiune de aproximativ 9 bari, pentru a obține o extracție perfectă în ceașcă între 25-30 de secunde.

• Măcinarea medie este ideală pentru prepararea cafelei Moka, la o presiune de aproximativ 1 bar.

• Măcinarea grunjoasă este ideală pentru prepararea cafelei cu filtru, la o presiune ambientală.

Depozitare

Odată ce pachetul este deschis, experții Lavazza recomandă păstrarea cafelei într-un recipient ermetic și într-un loc răcoros, uscat, ferit de surse de lumină și căldură. Aceste precauții vor ajuta la menținerea prospețimii boabelor de cafea mai mult timp.

Ritualul cafelei

Unii consumatori preferă cafeaua deja măcinată pentru a putea savura ceașca de cafea mai rapid și mai ușor acasă. Dar măcinarea boabelor conferă cafelei un gust total diferit, nu numai că aceasta este mai proaspătă și mai bogată în arome, dar ritualul de preparare în sine te ajută să îți începi ziua cu o stare de bine. Întregul proces te încarcă pozitiv pentru tot restul zilei, nu doar cu cofeină, ci și cu mai multă putere de concentrare și fericire.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri