Pe măsură ce vremea se răcește, ar trebui să consumăm supă zilnic. Supă este un aliment reconfortant, care ne poate încălzi, uitând preț de câteva momente de gerul de afară. Totodată, este plină de nutrienți și vitamine și poate fi inclusă în orice fel de dietă sănătoasă. Iar pentru cei care vor să scape de câteva kilograme în plus, supă nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, fiind un aliment slab caloric.

În esență, orice aliment consumat în exces aduce un aport caloric în plus. De aceea, pentru a te asigura că nu consumi mai multă supă decât trebuie, adică în jur de 250-500 de mililitri per porție, în funcție de targetul tău, poți folosi boluri speciale pentru supă.

La Ambalaj Market găsești diverse tipuri de boluri pentru supă, care pot fi folosite și pentru a depozita porțiile de supă în frigider, dacă ai un program alimentar care include meal prep. Bolurile de la AmbalajMarket pot fi achiziționate la preț avantajos, deoarece sunt mai multe într-un set, iar în magazinul online găsești diverse variante în ceea ce privește capacitatea.

Nu toate supele au același număr de calorii

Supele întră adesea în planurile de dietă pentru pierderea în greutate, fiind recomandate de către nutriționiști pentru a fi consumate la cină, dar nu toate supele au același număr de calorii. Ce supă să alegi, pentru a avea rezultate mulțumitoare în cadrul dietei, dar în același timp să beneficiezi de o nutriție adecvată? Conform specialiștilor, cel mai bine este să alegi supele care sunt mai sărace în grăsimi și bogate în proteine, în detrimentul celor gătite cu smântână sau cu carne prea grasă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Conform USDA (Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite), numărul de calorii pe care îl putem regăsi într-o supă, în funcție de tipul sau, este:

  • Supă de legume (apă în care au fiert legumele) – 11 calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă clară de pui (în care doar a fiert carnea de pui) – 15 calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă clară de vită (în care doar a fiert carnea de vită) – 31 de calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă de pui cu tăiței – 62 de calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă crema de legume sau supă cu legume lăsate întregi – 67 de calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă de legume și curcan – 72 de calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă de roșii – 74 de calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă Minestrone – 82 de calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă de vită cu tăiței – 83 de calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă de pui și legume – 84 de calorii / bol de 250 de mililitri
  • Supă crema de ciuperci – 97 de calorii / bol de 250 de mililitri

Numărul de calorii din aceste supe este unul aproximativ, depinzând și de tipul ingredientelor folosite. Ținând cont că majoritatea oamenilor consumă mai mult de 250 de mililitri de supă la o porție, aportul caloric trebuie calculat în funcție de cantitatea de supă din bol. De asemenea, este important de menționat faptul că orice ingrediente în plus adăugate în supele menționate anterior vor crește numărul de calorii. În general, cu cât supele conțîn mai multă apă, cu atât vor avea mai puține calorii.

Cum gătești o supă slabă în calorii, dar gustoasă și nutritivă?

O supă bună nu trebuie să aibă o lista lungă de ingrediente sau să necesite o rețetā complicată. Supa de legume consistentă poate fi făcută rapid în cantitate suficientă pentru toată săptămâna. O poți păstra în boluri în frigider, iar dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, o poți congela. La Ambalaj Market găsești boluri pentru supă cu capac, în care supă se poate păstra în congelator. Atunci când vrei să o consumi, o poți lasă să se dezghețe la temperatura camerei sau la frigider, iar apoi este recomandată încălzirea pe plită aragazului.

Pentru a găti o supă de legume gustoasă, nutritivă și slabă în calorii vei avea nevoie de:

  • Un suc de roșii sau roșii cu legume cu conținut scăzut de sodiu, care va adaugă o aromă plăcută supei.
  • Legume: O supă de legume clasică se face cu morcovi, țelină, cartofi și roșii, dar poți elimina cartoful, care are un conținut ridicat de carbohidrați. Poți adaugă, în schimb, dovlecei, fasole verde, broccoli, mazăre sau ardei gras.
  • Proteine: Pentru un plus de proteine, poți încorpora în supă și leguminoase, cum ar fi lintea sau boabele de fasole. Supă Minestrone, de exemplu, conține fasole roșie și fasole albă. Dacă nu îți dorești neapărat că felul de mâncare să fie vegetarian, poți fierbe ingredientele în supă de pui sau de curcan.
  • Ierburi aromatice și condimente: Poți amplifică aromă supei de legume adăugând ierburi proaspete, condimente sau zeamă de lămâie.

Așadar, nu este deloc greu să gătești o supă gustoasă, care nu va dauna regimului tău alimentar. Nu uită că supele se păstrează cel mai bine în boluri speciale, iar la Ambalaj Market găsești numeroase variante din care poți alege. Intră chiar acum pe site-ul magazinului online și comandă boluri de supă care îți vor fi de un real folos în programul tău de meal prep!

Sursa foto:istock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri