Găsește un prăjitor de cafea
Dacă până acum te duceai la un magazin alimentar pentru a-ți alege rapid o cafea comercială dintre pachetele ambalate găsite pe rafturi, îți sugerăm să încerci un alt tip de experiență: caută un prăjitor de cafea de origine. Această cafea provine de la o singură plantație și vei descoperi adevărata aromă unică a cafelei. În ultima perioadă de timp, numărul prăjiturilor de cafea s-au înmulțit, ceea ce îți ușurează misiunea de a găsi un unul cât mai aproape de locuința ta. Chiar dacă nu vei găsi unul în apropiere, efortul de deplasare, cam o dată, de două ori pe lună, va merita.
Modalitatea de prăjire individuală a boabelor de cafe, prin tehnicile light, medium, medium dark sau dark, este o adevărată artă. Un prăjitor de cafea te va îndruma spre alegerea celor mai bune boabe de cafea care să se potrivească întocmai preferințelor tale. Pe lângă asta, spune-i specialistului în ce mod îți vei prepara cafeaua acasă, pentru a știi cum să-ți prăjească și râșnească ideal cafeaua.
Savurează cafeaua într-un loc care te inspiră
Dacă iubești să savurezi cafeaua acasă, asigură-te că îți amenajezi un colțișor care să îți aducă inspirație pentru o nouă zi. De exemplu, poate fi vorba de un loc situat pe balcon, undeva pe terasa casei sau într-un fotoliu confortabil, din living sau holul locuinței, care să fie completat negreșit de o masuta de cafea ideală. Doar așa vei avea parte de un ritual complet de servire a cafelei prin care energia și buna dispoziție își vor face apariția încă de dimineață.
Acum, hai să vedem de ce un aparat de făcut cafeaua joacă un rol important în completarea celor trei pași esențiali pe care îi ai de urmat.
Folosește aparatul de făcut cafea preferat
Nu înseamnă că dacă muncești sau îți bei cafeaua acasă, trebuie să faci compromisuri legate de ritualul servirii unei cafele savuroase. Aparatele pentru prepararea cafelei au un rol bine definit și trebuie să le cunoști foarte bine caracteristicile pentru a te bucura de cafeaua de origine tocmai cumpărată.
- Cafetieră - un aparat clasic de filtrare a cafelei, cu care poate te-ai obișnuit și nu vrei să renunți la el.
- Presa franceză - este o metodă mai lentă de preparare a cafelei, aceasta fiind practic infuzată, așa cum se prepară ceaiul.
- Cafea la ibric - dacă face parte din plăcerea ta zilnică, prepararea cafelei la ibric este o tradiție pe care o poți continua.
- Espressor - o investiție care te va răsfăța în fiecare zi, mai ales dacă vei opta pentru un espressor de bună calitate, care să aibă mai multe moduri de preparare: espresso, caffe latte etc.
- Cana Moka - nu vrei să investești acum într-un espressor? Încearcă o cană moka. Nu vei avea nevoie decât de cafeaua ta preferată și, bineînțeles, apă fierbinte. În acest fel, vei obține un espresso tradițional, ca în Italia.
În funcție de modalitatea ta de preparare, specialistul în cafea are rolul să te îndrume spre alegerea celei mai savuroase cafele. Îți recomandăm să încerci mai multe tipuri de boabe de cafea și mai multe modalități de preparare. Doar așa vei putea descoperi arome noi.
Experimentează și tu ce înseamnă o cafea de origine cumpărată de la un prăjitor de cafea specializat. Până la urmă, vorbim de plăceri zilnice care merită atenția ta în cele mai mici detalii.
Sursă foto: Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară