La menopauza, organismului trebuie sa ii fie asigurata cantitatea zilnica de calciu de 1200-1500 mg si poti face acest lucru consumand produse lactate cu o concentratie mare de calciu, alimente precum brocolli, prune, smochine, etc. Fereste-te de consumul exagerat de cafea, deoarece cofeina impiedica organismul sa asimileze calciu intr-un mod corespunzator. Incearca de asemenea sa reduci consumul de alimente ce contin grasimi saturate. Acestea cresc nivelul colesterolului si favorizeaza depunerile de colesterol de pe artere. De asemenea, nu ezita sa consumi carne de peste si tine cont de faptul ca somonul si macroul contin omega 3, grasimi nesaturate, ce au rol in prevenirea afectiunilor inimii si a degradarii capacitatilor cerebrale.
Dieta la menopauza

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei