La menopauza, organismului trebuie sa ii fie asigurata cantitatea zilnica de calciu de 1200-1500 mg si poti face acest lucru consumand produse lactate cu o concentratie mare de calciu, alimente precum brocolli, prune, smochine, etc. Fereste-te de consumul exagerat de cafea, deoarece cofeina impiedica organismul sa asimileze calciu intr-un mod corespunzator. Incearca de asemenea sa reduci consumul de alimente ce contin grasimi saturate. Acestea cresc nivelul colesterolului si favorizeaza depunerile de colesterol de pe artere. De asemenea, nu ezita sa consumi carne de peste si tine cont de faptul ca somonul si macroul contin omega 3, grasimi nesaturate, ce au rol in prevenirea afectiunilor inimii si a degradarii capacitatilor cerebrale.
Dieta la menopauza

Vizionare placuta
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?