La menopauza, organismului trebuie sa ii fie asigurata cantitatea zilnica de calciu de 1200-1500 mg si poti face acest lucru consumand produse lactate cu o concentratie mare de calciu, alimente precum brocolli, prune, smochine, etc. Fereste-te de consumul exagerat de cafea, deoarece cofeina impiedica organismul sa asimileze calciu intr-un mod corespunzator. Incearca de asemenea sa reduci consumul de alimente ce contin grasimi saturate. Acestea cresc nivelul colesterolului si favorizeaza depunerile de colesterol de pe artere. De asemenea, nu ezita sa consumi carne de peste si tine cont de faptul ca somonul si macroul contin omega 3, grasimi nesaturate, ce au rol in prevenirea afectiunilor inimii si a degradarii capacitatilor cerebrale.
Dieta la menopauza

Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!