Dieta la menopauza

12:04, 9 Aprilie 2009 publicat în Lifestyle culinar

Menopauza este o perioada fireasca a vietii fiecarei femei in care au loc anumite modificari in organism, modificari ce pot avea consecinte atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic. Pentru a inlatura sau a diminua anumite simptome ale menopauzei care ne pot da batai de cap fara sa apelam la ajutorul tratamentelor hormonale, dieta trebuie adaptata necesitatilor organismului.

La menopauza, organismului trebuie sa ii fie asigurata cantitatea zilnica de calciu de 1200-1500 mg si poti face acest lucru consumand produse lactate cu o concentratie mare de calciu, alimente precum brocolli, prune, smochine, etc. Fereste-te de consumul exagerat de cafea, deoarece cofeina impiedica organismul sa asimileze calciu intr-un mod corespunzator. Incearca de asemenea sa reduci consumul de alimente ce contin grasimi saturate. Acestea cresc nivelul colesterolului si favorizeaza depunerile de colesterol de pe artere. De asemenea, nu ezita sa consumi carne de peste si tine cont de faptul ca somonul si macroul contin omega 3, grasimi nesaturate, ce au rol in prevenirea afectiunilor inimii si a degradarii capacitatilor cerebrale.

Citeste si:
Campanie pentru depistarea precoce a cancerului bronhopulmonar: 50...
Campanie pentru depistarea...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri