11 Aprilie 2012 publicat în Culinar 20 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Iti propunem 5 retete de gogosi absolut delicioase. In combinatii care mai de care mai curioase, gogosile nu trec neobservate. De la clasica gogoasa cu zahar, pana la Churro, faimoasa gogoasa spaniola, retetele noastre vin in intampinarea gusturilor tale si ale celor dragi. In

Gogosele ardelenesti

Ingrediente:

-300 g telemea sau cascaval
-3 oua sau 4 albusuri
-piper

Mod de preparare:


Se bat spuma ouale. Se rade branza sau cascavalul si se amesteca cu ouale. Se pipereaza dupa gust. Sare se adauga numai daca este nevoie. Se formeaza gogosele, mici si rotunde, care se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc frumos. Se scot pe servete de hartie absorbanta, pentru a nu fi satioase.
Gogoselele se aduc la masa calde, cu smantana sau fara. Apoi: „un rachiu, alta gogosea, alt rachiu, alta gogosica…”

Sursa: truedelights.ro

Gogosi Churro

Ingrediente:

Aluat de gogosi:

-1 lingura ulei de floarea-soarelui
-250g faina
-1 ou batut
-1 varf de cutit de sare
-ulei
-400 ml apa

Sos de ciocolata :

-200 g ciocolata cu lapte
-5 linguri frisca lichida

Mod de preparare:

Se pune la fiert apa. Cand aceasta a clocotit, se adauga faina si se amesteca pana cand s-a omegenizat. Se lasa sa se raceasca 10 minute, dupa care se adauga oul batut si se amesteca bine. Se pune aluatul intr-o punga de decorat prajituri si se formeaza gogosi de 10 cm. Se incinge uleiul intr-un tigaie si se prajesc gogosile pana se rumesc. Sosul de ciocolata se prepara asta: ciocolata se topeste la baie de aburi, se adauga frisca lichida si se amesteca bine. Sosul se ciocolata se toarna peste gogosi si se pudreaza cu zahar.

Sursa foto: djwtwo

Gogosi cu piersici

Ingrediente:

-1,5 kg compot de piersici
-300g gem de piersici
-150 ml rachiu de piersici
-5 boabe de cuisoare
-ulei pentru prajit

Aluat gogosi:

-200 g faina
-200 g zahar
-10 oua
-1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

Piersicile se decojesc si se macereaza in rachiul de piersici, amestecat cu cuisoare. Se pregateste aluatul pentru gogosi: se bat ouale cu zahar, se adauga faina si zaharul vanilat. Prin acest aluat se da fiecare felie de piersica, dupa care se prajeste in ulei fierbinte. Rachiul ramas se amesteca cu gemul de piersici si se servesc impreuna cu gogosile.

Sursa foto: jamieanne

Gogosi cu iaurt

Ingrediente:

-2 oua
-4 linguri zahar
-1 lingurita bicarbonat


-400 ml iaurt
-1/2 lingurita esenta de vanilie
-1 lingurita zahar vanilat
-1 lingurita coaja rasa de lamaie
-500 g faina
-ulei

Mod de preparare:

Ouale se bat cu zahar, iar cand acesta s-a dizolvat se adauga iaurtul, bicarbonatul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, un praf de sare si faina. Se omogenizeaza bine, pana ce se obtine o compozitie groasa. Uleiul se incinge intr-o oala mai mare, se formeaza gogosele si se prajesc uniform pe toate partile. Se scot pe un servet absorbant, se dau prin zahar pudra, sunt excelente atat calde, cat si reci.

Sursa foto: Salim Virji

Gogosele cu parmezan

Ingrediente:

-4 oua
-70 g unt
-4 linguri smantana
-2 linguri faina
-3 linguri de parmezan ras
-200 ml ulei
-sare

Mod de preparare:

Albusurile se separa de galbenusuri, dupa care se bat cu un praf de sare, pana cand devin o spuma consistenta. Untul se freaca spum cu un praf de sare, se adauga pe rand galbenusurile, smantana, faina si parmezanul si se amesteca bine. Se incorporeaz albusurile in compozitie si se amesteca usor. Din aceasta compozitie se formeaza gogosele care se prajesc in ulei incins. Se scot pe un servetel absorbant, se presara parmezanul si se consuma calde.

Sursa foto: *Ann Gordon


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri