Pentru a intretine veselia invitatilor aveti nevoie de un vin bun. Alegerea bauturilor se face in stransa corelatie cu meniul stabilit. Insa orice meniu ati alege va avea un aperitiv, doua feluri de mancare si un desert.
Vinurile de Jidvei

Feteasca Alba - este un vin de inalta tinuta pentru autenticitatea sa, cu parfumul discret al florilor de vita. Are o aroma placuta, distincta, delicata, cu gust suav, atractiv si imbietor. Se produce ca vin sec si demisec satisfacand cele mai variate si exigente preferinte.

Feteasca Regala - este un soi autohton, dominant intre vinurile albe seci pentru prospetimea, vinuozitatea si fructuozitatea sa, cu un parfum mai putin pronuntat, dar cu o aroma care il diferentiaza. Vinul se impune prin echilibrul sau in componente. Aciditatea, deseori mai ridicata decat la celelalte vinuri din podgorie, ii imprima o nota de vioiciune foarte atractiva pentru multi consumatori. Se serveste cu branza, mizilicuri, peste afumat.

Sauvignon Blanc
- este un vin sec, demisec, sau demidulce. Cand vinul este tanar, fructuozitatea, parfumul si aroma ierboasa amintesc de cele de amnar scaparat. Este un vin cu multa viata, placut acid, cu o inegalabila savoare, fructuos si armonic. Dupa cativa ani de pastrare in butoi si butelii, buchetul si gustul se apropie de ale pepenului galben. Este vinul bucatelor fine, al sufleurilor, sarmalutelor in foi de vita si al pestelui alb.

Muscat Otonnel - este un vin cu o culoare de la galben pai pana la galben auriu, de la sec, demisec pana la dulce. Parfumul si aroma amintesc de cele ale strugurelui copt, cu gust atragator, placut, avand savoarea unui nectar aromatizat cu esenta de salvie, pana la mirosul placut al florilor de lamai.

Pinot Gis - este un soi de origine franceza, raspandit in Romania, gasind conditii pedoclimatice foarte bune in Transilvania. In general, productia este mica, dar acumularile de zahar sunt ridicate ceea ce duce la realizarea vinurilor seci sau demiseci. Vinul are o culore galbena cu reflexe verzui, corpolent, elegant cu buchet floral. Este un vin sobru, niciodata zburdalnic sau agresiv iar prin invechire devine “Vinul marilor sperante”. Poate insoti o portie de aripioare rumene de pui.

Dry Muscat - energic si totodata delicat, discret dar corupator. Parfum de podgorie in parg, insotit de un miros discret de flori de lamai. Este un vin sec, racoritor, numai bun de servit cu placinte. Foarte bine racit, este un vin perfect pentru orice meniu.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri