Conform unui studiu dat recent publicitatii, 10% din populatia Romaniei este dependenta de alcool.
Conform unui studiu dat recent publicitatii, 10% din populatia Romaniei este dependenta de alcool.

Desi intrunirile Alcoolicilor Anonimi au loc si la noi in tara, romanii ocupa un loc de frunte printre europeni, la consumul de alcool. Media europeana este de 15 litri de alcool pe cap de locuitor, cifra pe care romanii au depasit-o cu o medie de 18,5 litri de acool pe locuitor, consumati intr-un an.

Ministerul Sanatatii sustine ca 16% dintre romani sunt consumatori obisnuiti de alcool iar peste 2 milioane au probleme cu alcoolul, cifra pare sa fie sa fi in continua crestere.

Daca autoritatile engleze vor sa combata consumul excesiv de acool prin Educatie- copiii invata despre alcool si efectele sale asupra organismului inca de la varsta de 5 ani, in Romania autoritatile se pregatesc de sarbatori cand consumul de bauturi alcoolice va creste considerabil.

Chiar daca decretul 400 a fost abrograt, Legea nr. 319 din 14 iulie 2006, a sanatatii si securitatii in munca, lasa fiecare angajator sa hotarasca ce este mai bine pentru afacerea sa.

La locul de munca, costurile indirecte ale consumului de alcool rezulta din scaderea productivitatii si performatelor, din utilizarea ineficienta a timpului de lucru, din intarzieri si absenteism.

Consumul de alcool afecteaza moralul si relatiile cu colectivul, conduce la o purtare necorespunzatoare, indisciplina si la efecte negative asupra imaginii companiei si relatiilor cu publicul.

Consumul de alcool la locul de munca mareste riscul accidentelor, pune in pericol viata consumatorului si a celor din jur.

sursa: www.healthy.ro

Ca recomandam si alte articole de pe HEALTHY:

Trucuri de slabire
Ingredientele minune ale unei diete
Ghid de slabire pentru 2008
Sfaturi pentru o relatie reusita
Reteta sanatatii

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri