Revelionul, acest moment special al sfârșitului de an, care marchează totodată un nou început, este o ocazie perfectă pentru a intra în rolul gazdei perfecte şi pentru a-ţi impresiona invitații cu o selecție de cocktailuri elegante și rafinate.

Indiferent dacă vrei să organizezi o mică petrecere acasă cu familia şi câţiva prieteni sau eşti o adevărată amfitrioană a unei cine elegante cu mulţi invitaţi, aceste rețete de cocktailuri vor contribui la o ambianţă sofisticată şi vor pune în valoare un meniu elaborat.

Punch cu șampanie, rodie şi rozmarin

Începe seara cu un aperitiv special: un punch pe bază de sampanie cu gust dulce, care va fermeca papilele gustative ale invitaților şi îi va ajuta să intre în atmosfera de sărbătoare. Acest cocktail se prepară foarte simplu. Trebuie doar să amesteci șampania cu sucul proaspăt de rodie şi să adaugi în pahare câteva crenguţe de rozmarin pentru o notă aromatică mai intensă. Poţi decora paharele cu felii nu foarte groase de rodie. Această băutură lejeră și fructată va aduce o notă festivă petrecerii tale şi, cu siguranţă, invitaţii vor fi încântaţi să descopere un cocktail nou.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Old Fashioned cu mandarine și scorțișoară

Dacă îţi doreşti ca în meniul tău de băuturi să figureze şi un cocktail „de iarnă” cu note calde şi aromate, atunci îţi propunem un Old Fashioned reinterpretat. Pentru această reţetă ai nevoie de un whiskey scotian single malt care se amestecă cu sirop de mandarine, câteva picături de bitter şi un praf de scorțișoară.

Dacă nu găseşti de cumpărat sirop de mandarine, îl poţi face în casă. Vei avea nevoie de câteva ingrediente simple și de puțin timp. Îţi trebuie un kilogram de de mandarine, două căni de zahăr, două căni de apă şi o lămâie. Mandarinele se spală, se curăţă de coajă şi apoi se îndepărteză sâmburii. Într-un vas se pun zahărul şi apa, la foc mediu și se amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Adaugă apoi feliile de mandarină în siropul fierbinte. Dacă dorești, poți adăuga și coaja rasă de la lămâie pentru o aromă mai puternică. Acest amestec se fierbe la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când. Poți testa consistența siropului punând o picătură pe o farfurie rece. Dacă se întărește și are o consistență de sirop, este gata. Siropul se pune la răcit în sticle curate și sigilate.

Martini cu smochine și rozmarin

Pentru cei mai sofisticaţi invitaţi ai tăi poţi prepara un Martini reinterpretat, cu o infuzie de smochine și rozmarin. Amestecă un gin de calitate cu un lichior de smochine, adaugă puţin sirop de rozmarin (se poate prepara în casă după reţeta siropului de mandarine) și câteva picături de suc de lămâie. Foloseşte un shaker pentru a amesteca bine băutura cu nişte cuburi de gheață, filtreaz-o şi toarn-o într-un pahar elegant de Martini. Poţi decora cu coajă de lămâie bio sau cu o crenguţă mică de de rozmarin.

Mojito cu merișoare și mentă

Chiar dacă, de obicei, Mojito este un cocktail care te face să te gândeşti la vară şi plaje însorite, îi poţi da o notă iarnă prin adăugarea câtorva merișoare proaspete. Zdrobeşte merișoarele amestecate cu puţin zahăr pe fundul unui pahar, adaugă câteva frunze de mentă proaspătă, suc de lime și rom. Completează cu gheață pisată și apă minerală. Vei obţine un cocktail revigorant și colorat, perfect pentru o petrecere memorabilă.

Spritz cu grepfrut și cimbru

Dacă vrei să serveşti un cocktail lejer şi revigorant, Spritz cu grepfrut și cimbru este o alegere ideală. Amestecă vin spumant sau prosecco cu suc proaspăt de grepfrut şi cu puţin lichior de portocale amare și decorează paharul cu o crenguţă de cimbru. Acest cocktail elegant va satisface iubitorii de arome subtile. În plus, merge perfect cu orice fel de desert.

Margarita cu rodie și trandafir

Transformă clasicul Margarita într-o băutură festivă, adăugând note de rodie și trandafir. Amestecă tequila cu suc proaspăt de rodie, sirop de trandafir și suc de lime. Agită bine cu gheață şi serveşte în pahare bine răcite şi date cu sare pe margine. Decorează cu o felie de lime şi vei obţine o Margarita elegantă și plin de arome pentru a sărbători cu stil noul an.

Kir Royale cu căpșuni

Dă o notă festivă celebrului Kir Royale adăugând căpșuni proaspete. Așază câteva căpșuni în partea de jos a unui pahar de șampanie, toarnă cu grijă puţin lichior de coacăze negre, apoi completează cu șampanie. Acest cocktail elegant și delicios va fi perfect pentru un toast în cinstea noului an.

Aşadar, Revelionul este o ocazie perfectă pentru a-i impresiona pe invitaţii tăi cu cocktailuri creative și delicioase. Indiferent dacă optezi pentru reinterpretări ale unor cocktailuri celebre sau pentru creații originale, aceste rețete vor face Revelionul tău să devină memorabil.

Sursa foto: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri