Sangria, vinul spaniol

Originara din Spania, Sangria a dobandit popularitate in majoritatea tarilor, inclusiv in Romania. Este o bautura dulceaga si dellycioasa. Din pacate, este un motiv bun de mahmureala pentru neexperimentati!
Originara din Spania, Sangria a dobandit popularitate in majoritatea tarilor, inclusiv in Romania. Este o bautura dulceaga si dellycioasa. Din pacate, este un motiv bun de mahmureala pentru neexperimentati!

Timp de preparare: 15 minute

Pentru 5 portii aveti nevoie de:

1 litru vin rosu
100 gr zahar (sau mai putin, dupa gust)
1 betisor de scortisoara
2 cuisoare
10 boabe de piper
15 felii de portocale
1/2 kg fructe (piersici, caise, banane, mere)
300 ml apa plata

Vinul si zaharulse amesteca si apoi se adauga scortisoara, cuisoarele si boalele de piper.

Amestecul se incalzeste timp de 10 minute la foc mic, apoi se lasa la racit si se adauga feliile de portocale.

Curatati si taiati restul fructelor si asezati-le intr-un vas mare (care va reprezenta forma de servire a bauturii). Adaugati bautura preparata anterior si lasati sa se raceasca timp de minim o ora.

Atunci cand Sangria ajunge sa aiba temperatura camerei, adaugati apa.
Bautura se serveste rece.

Sante!

Sursa: Delly.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri