Vin de capsuni

1,5 kg zahar
3 kg capsuni
2,5 L de apa
Mod de preparare
Se preseaza capsunile intr-o sita prin care sa se scurga doar sucul aceastora. Dupa aceasta se strecoara printr-un tifon. Sucul rezultat se mesteaca cu apa si zahar pana cand zaharul se dizolva. Se toarna intr-un borcan, de preferitna ca sucul sa nu fie exact cat cantitatea borcanului. Gura borcanului se acopera cu un tifon si se lasa intr-un loc unde temperatura sa nu fie mai mare de 20 de grade.
Cand procesul de fermentare ia sfarsit, ne dam seama de aceasta cand nu mai fierbe sucul, se pune cu grija in sticle astfel incat sa nu se deranjeze drojdia depusa pe fundul borcanului.
Sticlele se depoziteaza la rece 3 luni, dupa care vinul de capsuni poate fi consumat.
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- arta culinara
- bauturi
- capsuni
- liicoare
- proces de fermentare
- retete
- vin
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei