1,5 kg zahar
3 kg capsuni
2,5 L de apa
Mod de preparare
Se preseaza capsunile intr-o sita prin care sa se scurga doar sucul aceastora. Dupa aceasta se strecoara printr-un tifon. Sucul rezultat se mesteaca cu apa si zahar pana cand zaharul se dizolva. Se toarna intr-un borcan, de preferitna ca sucul sa nu fie exact cat cantitatea borcanului. Gura borcanului se acopera cu un tifon si se lasa intr-un loc unde temperatura sa nu fie mai mare de 20 de grade.
Cand procesul de fermentare ia sfarsit, ne dam seama de aceasta cand nu mai fierbe sucul, se pune cu grija in sticle astfel incat sa nu se deranjeze drojdia depusa pe fundul borcanului.
Sticlele se depoziteaza la rece 3 luni, dupa care vinul de capsuni poate fi consumat.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.