Vin de capsuni

1,5 kg zahar
3 kg capsuni
2,5 L de apa
Mod de preparare
Se preseaza capsunile intr-o sita prin care sa se scurga doar sucul aceastora. Dupa aceasta se strecoara printr-un tifon. Sucul rezultat se mesteaca cu apa si zahar pana cand zaharul se dizolva. Se toarna intr-un borcan, de preferitna ca sucul sa nu fie exact cat cantitatea borcanului. Gura borcanului se acopera cu un tifon si se lasa intr-un loc unde temperatura sa nu fie mai mare de 20 de grade.
Cand procesul de fermentare ia sfarsit, ne dam seama de aceasta cand nu mai fierbe sucul, se pune cu grija in sticle astfel incat sa nu se deranjeze drojdia depusa pe fundul borcanului.
Sticlele se depoziteaza la rece 3 luni, dupa care vinul de capsuni poate fi consumat.
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- arta culinara
- bauturi
- capsuni
- liicoare
- proces de fermentare
- retete
- vin
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare