ghid pentru o viaţă împlinită

Reteta de post: foccacia cu rozmarin

O reteta de post delicioasa: foccacia cu rozmarin

Focaccia poate avea diverse adaosuri de ierburi aromate, rosii, masline sau ceapa si este pefecta pentru a fi servita la mic dejun, la un pranz rapid sau ca gustare intre mese. Este o reteta de post gustoasa.

Ingrediente reteta de post foccacia cu rozmarin:

Aluat foccacia cu rozmarin:

  • 1 cana apa calda Foccacia cu rozmarin. Reteta foccacia cu rozmarin
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 3 cani faina,
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

Glazura foccacia cu rozmarin:

  • 1/3 ceasca apa calda
  • 1 /3 ceasca ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • rozmarin

Mod de preparare reteta de post foccacia cu rozmarin:

Se dizolva drojdia in apa, se adauga zaharul si se lasa deoparte, pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina intr-un bol, se adauga amestecul cu drojdie, uleiul si sarea. Se framanta energic, pana cand se obtine un aluat elastic, careia i se da forma de minge si se unge bine cu ulei de masline pe toate partile. Se lasa sa creasca, timp de 30-40 minute, dupa care se intinde cu mainile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se fac adancituri cu ajutorul degetelor, se toarna glazura formata din apa, ulei si sare, apoi se presara rozmarin. Se coace la foc mediu timp de 20-25 minute. Foccacia este gata, atunci cand capata culoare aurie stralucitoare. Este o painica crocanta, plina de savoare, potrivita si pentru o zi de post.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: foccacia cu rozmarin.