ghid pentru o viaţă împlinită

Fasole cu ciolan

O reteta delicioasa de fasole cu ciolan

Prima reteta postata.. Hmm.. Ce sa fie? ce sa fie?.. Se intampla sa fie o fasole zdravana cu ciolan afumat. Nu am mai facut niciodata asta; de obicei ma axez pe chestii mai rapide a la Jamie.
Dar a iesit minunat. Here it goes:

Una bucata ciolan afumat (am gasit la Carrefour), vreo 600g fasole, 3 cepe (yes, I love onion),
3 morcovi, o bucatica de telina, 2-3 rosii proaspete, sau o conserva de rosii, cimbru, foi de dafin, verdeata (just to make it prettier), si un praf de scortisoara (stiu ca poate suna ciudat, dar am descoperit acum ceva timp ca fasolea si scortisoara sunt best friends) Fasole cu ciolan. Reteta fasole cu ciolan

Fasolea se pune seara in apa. Se fierbe in 2-3 ape, care se arunca. (Sau puteti sari peste etapa asta daca folositi fasole la conserva - pt. cei grabiti... sau puturosi - ca mine :p). Se fierbe ciolanul vreo 20 de min, apoi se dezoseaza.

Tocati legumele. Puneti intr-o cratita cateva linguri de ulei, apoi ceapa cu sare, piper si cimbru. Dupa vreo 5 minute, adaugati morcovii si telina, si lasati sa se rumeneasca la foc mic vreo 15 minute.
Apoi puneti si carnita de pe ciolan si fasolea. Adaugati apa cat sa acopere totul si lasati sa fiarba la foc mic pana se patrunde fasolea. Daca aveti la indemana, aruncati si cateva frunze de dafin in cratita. La sfarsit adaugati rosiile, completati cu sare si piper, si presarati cu verdeata. Done! (Cica e bun cu ceva castraveti/gogosari dar eu nu aveam prin frigider.)

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Fasole cu ciolan.