ghid pentru o viaţă împlinită

Tort din chec

O reteta savuroasa de tort din chec

Avem nevoie de:

Blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri faina Tort din chec. Reteta tort din chec
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 400g frisca lichida
  • 2 plicuri intaritoare pt frisca
  • 1 borcan compot cirese (se poate folosi orice compot)

Mod de preparare:

Se face un chec din 4 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 8 linguri ulei, praf de copt si zahar vanilat.
In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna trei sferturi din cantitatea de aluat.
Cantitatea ramasa se omogenizeaza cu cacao si se toarna peste aluatul din tava.
In timp ce checul sta la cuptor se prepara frisca amestecata cu intaritor si apoi se da la frigider.
Dupa ce checul este gata, il lasam putin la racit apoi il taiem in 2 pe lungime.
Aseazam pe un platou o parte din chec, insiropam cu zeama din compot, intindem un strat de frisca, punem apoi cateva boabe de cirese, nivelam cu frisca, punem si cealalta bucata din chec, insiropam si ornam tortul cu frisca ramasa. Se orneaza dupa preferinta.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort din chec.