Carne de vita in glazura de portocale

O reteta delicioasa in glazura de portocale

Carnea de vita este foarte buna. Nu are grasime, si pentru o cina este perfecta, iar sosul de portocale da o arome aparte.Niciodata nu am incercat aceasta combinatie intre carne si fructe, dar a iesit gustos. Cei ce iubesc gustul dulce-acrisor vor fi placuti surprinsi de aceasta reteta. Ghimbirul este unul dintre cele mai valoroase condimente, asemanator piperului negru, are un gust mult mai iute, si un miros patrunzator. Pe langa faptul ca a cucerit intreaga Europa datorita aromei deosebite, este si un afrodiziac puternic.

Ingrediente necesare pentru reteta culinara carne de vita in glazura de portocale:

- pentru marinata:

  • o bucata de vita – 500-600 gr Carne de vita in glazura de portocale. Reteta carne de vita in glazura de portocale
  • vin alb sec- 100 ml
  • cimbru- 1/2 lingurita
  • busuioc – 1/2 lingurita
  • sare, piper si suflet!

- pentru glazura de portocale:

  • portocale- 1 buc
  • ghimbir- o lingura
  • sos de soia- 1 -2 linguri
  • miere – 2 linguri.

Din ingredientele de mai sus vor fi preparate 4 portii de carne de vita in glazura de portocale.

Timpul necesar pentru prepararea acestei retete culinare:

  • pentru marinat- >5 ore;
  • pentru coacere – 1,5 ore

Modul de preparare a retetei culinare carne de vita in glazura de portocale:

1. Asadar, punem carnea la marinat pentru a fi mai moale. Din toate ingredientele enumerate punem intr-un vas incapator, asezam carnea si o lasam la rece pentru cel putin 5 ore. O putem lasa chiar si mai mult, poate chiar peste noapte.
2. Estimati ora cand aveti nevoie de friptura (aveti invitati prieteni la masa, luati cina in familie) si o puneti cu 1,5 ore inainte. Incalziti cuptorul la 180 de grade, iar in acest timp pregatim carnea. O scoatem din marinata si o dam printr-un jet de apa. O ungem bine cu ulei si o asezam intr-o tava. Pentru o ora, tinem tava acoperita cu o folie, pentru a fi frageda carnea. Dupa ce expira aceasta ora scoatem folia pentru a se coace si carnea.
3. Intre timp pregatim glazura de portocala. Intr-un vas stoarcem sucul de la portocala. Punem lingurita cu ghimbir(acesta se poate gasi in super si hipermarket la raionul de condimente si mirodenii), mierea totul se lasa la fiert pana devine mai gros, adica aproximativ 5 min.
4. Deschidem cuptorul si cu atentie turnam deasupra fripturii, la fiecare 5 min. Glazura se pune cu 15 min inainte de expirarea timpului de coacere.
5. Friptura se serveste imediat, altfel va deveni tare, alaturi de o garnitura usoara de orez indian sau cartofi natur cu rozmarin, cat si o salata de sfecla rosie sau gogosari in sos de rosii.

P.S. Carnea de vita poate fi inlocuita cu cea de porc.
Va urez pofta buna!

Mai multe retete interesante si gustoase puteti gasi de pe blogul culinare.tv

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Carne de vita in glazura de portocale.