Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 1 borcan mazare de gradina de 680 g cumparat din magazin alimentar
- o cana bulion
- sare
- 2 catei usturoi
- 2 linguri faina alba
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- cateva crengute de marar verde.
Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim la foc mic, adaugam mazarea si lichidul in care a fost conservata. Amestecam bine, apoi imediat adaugam bulionul. Se lucreaza la foc domol, amestecam mereu sa nu se faca cocoloase, fierbem mancarea pana se ingroasa, formandu-se un sos. Se potriveste gustul mancarii de sare, stingem focul. Adaugam usturoiul zdrobit in presa de usturoi si presaram verdeata tocata marunt.Pt ca aceasta saptamana este saptamana branzei, in care se consuma oua si branza, mazarea am mancat-o cu oua ochiuri.
Sfat: va recomand mazarea de gradina pt ca este bine fiarta si lichidul in care e conservata e usor dulce. In timpul postului acest fel de mancare se mananca fara oua sau carne.
Mai multe retete gustoase pe blogul dulcesarat.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie