ghid pentru o viaţă împlinită

Biftec turcesc

O reteta delicioasa de biftec turcesc

Ingrediente:

  • 250 gr carne macra de vita
  • 200 grame carne de batal(aici am modificat-o cu carne de pui)
  • 200 grame ceapa
  • patrunjel verde Biftec turcesc. Reteta biftec turcesc
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 60 ml ulei
  • 25 grame smantina(1 lingura)
  • 1/2 ardei iute
  • cimbru,piper,sare.

Mod de preparare:

Spalam carnea,si o taiem cubulete.Cureti,speli si tai marunt ceapa si ardeiul iute.
Speli si toci fin verdeata.Trecem carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa.
Amestecam pasta de carne cu smantina,1 ou batut,verdeata ardeiul iute,cimbru piperu si sarea.Omogenizam compozitia obtinuta si o portionezi.
Modelam cele 5 bucati de carne in forma de sfere,le trecem prin ou,pesmet si le prajim in ulei incins.Le scoti intr-un vas termorezistent si le introducem in cuptorul cald,
pina in momentul serviri

Am servit alaturi de cartofi pure cu spanac si usturoi.

Pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com puteti descoperi multe alte retete interesante

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Biftec turcesc.