Incearca friptura favorita a lui Heni !
Timp de preparare:

2 ore

Dificultate:

medie

Ingrediente:

Pentru 4 persoane:
  • 8 felii (800 gr) cotlet alb de manzat
  • 4 felii slanina afumata
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • sare, piper, oregano
  • vin rosu sec

Mod de preparare:

Feliile da slanina se cresteaza pana la piele ( ca degetele) si se prajesc. Scoatem slanina din tigaie si in grasimea obtinuta prajim cepele taiate rondele.
Cand sunt prajite bine le scoatem si pe acestea si le punem deoparte pt ca le vom folosi inpreuna cu feliile de slanina prajita pentru ornat. In untura slaninii aromata cu ceapa , prajim ambele parti a feliilor de carne (este foarte important pentru ca fibrele carnii se inchid astfel si in timpul fierberii ce urmeaza, zeama carnii ramane in interior si devine mai gustos, sa avem grija sa nu intepam carnea cu furculita).
Cand sunt prajite toate feliile de carne le punem sau intr-un vas sub presiune sau intr-o oala normala in care avem un capac care intra in oala ( chiar peste carne) si un altul peste oala, pentru ca astfel carnea de vita fierbe mai repede.
Punem si zeama in care am prajit carnea, sare, piper si oregano in belsug. Punem vinul rosu si apa peste carne cat sa o acopere. Inchidem vasul sau punem cele doua capace si o punem la fiert, timpul de fierbere cam variaza depinzand de fragezimea carnii.

Daca lihidul scade mai adaugam vin si apa pana carnita devine moale, si se formeaza un fel de sos din vin. Cand se serveste se stropeste cu sosul obtinut, se pun feliutele de slanina prajita deasupra fripturii si se presara cu rondelele de ceapa. Noua ne place cel mai mult cu cartofi naturi cu verdeata de patrunjel, si cu un vin rosu bun, de exemplu Shiraz sau Pinot noir.

Pofta buna!

A da, sa nu uit, Heni este fica mea :-)

O reteta propusa de: Boldizsar Kati (bihepi)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri