Angemacht de miel (pui)

Mancare traditionala de Paste:angemacht de miel (pui)

Timp de preparare:

60 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

  • 1Kg. carne de miel (pui)
  • 100 gr. faina
  • 100 gr. unt
  • 100 gr. ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 de telina
  • 6-8 felii de lamaie
  • sare
  • piper
Mod de preparare:

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin ,se scoate in alt vas unde se mai inabusa cu putina apa , acoperita cu capac.In grasimea ramasa se calesc ceapa ,morcovul si telina , toate taiate in felii subtiri si dupa ce s-au prajit putin se adauga faina si se mai prajesc 5-6 minute, dupa care se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba cateva minute.
Sosul se strecoara peste carne ( legumele se pot pasa ) , se potriveste de sare,piper si se adauga feliile subtiri de lamaie.
Se mai da totul intr-un clocot.
Se serveste fierbinte ( eventual cu garnitura de cartofi natur ).

O reteta propusa de: Atanasov Raul (raul1999ro)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Angemacht de miel (pui).


anghemacht de miel (1 comentariu, 786 vizualizari)
eu sincer as cali legumele dar nu le-as mai face sos cu faina ci doar cu un pahar de vin alb si o ramurica de rozmarin. ala da miel...
sosul lui raul (1 comentariu, 619 vizualizari)