ghid pentru o viaţă împlinită

Salata de vinete arabeasca (Baba Ghannoug)

E un exemplu bun de mancare rapida, care poate fi consumata la orice ora. Iar prepararea ei dureaza destul de putin, daca ai copt deja vinetele.

salata de vinete

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SALATA DE VINETE ARABEASCA:

  • 600g vinete coapte si scurse
  • 1/2 cana tahina
  • zeama de la 2 lamai
  • 4 catei de usturoi
  • sare pentru gust
  • chimion macinat (optional) - eu nu am pus
  • boia de ardei iute, ulei de masline si patrunjel sau menta pentru ornat

MOD DE PREPARARE SALATA DE VINETE ARABEASCA:

Se toaca vinetele, nu foarte marunt, si se amesteca cu zeama de lamaie, tahina si usturoi. Eu folosesc o lingura de lemn sau un tel pentru a le amesteca. Se potriveste de sare, iar pentru cei care doresc acum este momentul sa se adauge chimion (atentie cat puneti pentru ca are un gust foarte puternic).

Citeste si:

Dupa ce toate sunt bine incorporate, se pun pe platoul de servire sau in farfurii individuale si se orneaza cu patrunjel sau menta tacate, ulei de masline si boia de ardei iute.

O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata de vinete arabeasca (Baba Ghannoug).


Discutii despre Salata de vinete arabeasca (Baba Ghannoug)

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.