INGREDIENTE NECESARE PENTRU CREVETI CU MAZARE SI PORUMB:
- 1 bol mazare congelata
- 1 bol porumb congelat sau din conserva
- 1/2 bol creveti mici (baby)
- 1 fir ceapa verde
- 2 catei usturoi
- 1 bucata mica ghimbir
- 1 praf sare
- 1 lingurita alcool de gatit (vin de orez)
- 2 lingurite ulei vegetal
- 1 lingurita ulei de susan
MOD DE PREPARARE CREVETI CU MAZARE SI PORUMB:
Dezghetam la temperatura camerei mazarea si o asezam pe un prosop absorbant de bucatarie sa se scugra bine. La fel procedam si cu boabele de porumb. eu am avut creveti congelati, i-am dezghetat si pe ei si i-am pus pe prosop de bucatarie.
Tocam ceapa, usturoiul si ghimbirul. Intr-un wok sau intr-o tigaie incingem uleiul vegetal, adaugam partea alba de la ceapa, usturoiul si ghimbirul, calim cateva secunde. Adaugam crevetii bine scursi de apa si ii sotam pentru 2 minute, adaugam vinul de orez, lasam sa se evapore alcoolul. Dupa care adaugam mazarea, apoi porumbul, adaugam sarea. Amestecam totul si mai lasam pe foc 1 minut, picuram deasupra uleiul de susan si inchidem focul.
Transferam pe platou si servim imediat este un fel de mancare usor, dar satios. Poate fi servit alaturi de un bol de orez sau ca fel principal alaturi de alte legume.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă