ghid pentru o viaţă împlinită

De gatit in weekend: Supa turceasca de linte rosie

Supa aceasta nici n-ar mai avea nevoie de introducere, e undeva in topul supelor. O reteta de supa de post foarte aromata!

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa turceasca de linte rosie:

  • 1 cupa de linte rosie (o cana de 200 ml)
  • 4 cupe de supa de legume sau apa +cub
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 lingurita paprika ungureasca
  • sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare supa turceasca de linte:

Se spala lintea si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa si cartoful si se taie cubulete. Se pot pune toate ingredientele in craticioara sau se poate praji ceapa, adauga paprika si apoi restul ingredientelor.
In mod sigur, la un moment dat, toate ingredientele se vor intalni in oala. Se fierb cam 40 de minute sau pana cand lintea s-a inmuiat. Acum se va mixa supa, eu am folosit un blender vertical. Daca nu doriti o textura fina, inainte de a o mixa scoateti o cana de supa pe care o readaugati dupa ce supa a fost mixata.
Se serveste cu sumac sau lamaie si ardei iuti turcesti.

supa de linte de post

O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului De gatit in weekend: Supa turceasca de linte rosie.


Discutii despre De gatit in weekend: Supa turceasca de linte rosie

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.