25 Martie 2015 publicat în Retete culinare 18 share-uri

Daca sunteti in cautarea unei retete de friptura pentru puiul intreg, care sa fie aromata si usor de facut, aceasta este reteta perfecta.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu condimente aromatice:

  • 1 pui intreg
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 lingurita tarhon
  • 1 lamaie
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri de unt moale

Mod de preparare friptura de pui cu condimente aromatice:

Amestecati in unt sarea, piperul, cimbrul, oregano, patrunjelul si tarhonul. Cu pasta obtinuta ungeti bine puiul.
Taiati lamaia in 4 si o bucata introduceti-o in pui, dupa care ii legati picioarele cu o sfoara.
Puneti in tava, pe langa pui, capatanile de usturoi, lasate in coaja, ceapa rosie curatata, taiata in 4 si restul de lamaie.

Puneti la copt in cuptorul fierbinte (180 grade) si din cand in cand, deschideti cuptorul si stropiti puiul cu zeama din tava - veti avea acolo un sos grozav, mai ales cand se vor amesteca aromele de la legumele coapte.
Cam dupa o ora puiul ar trebui sa fie gata.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri