ghid pentru o viaţă împlinită

Cea mai simpla si rapida reteta de cozonac

Inca mai stai pe ganduri daca sa prepari sau sa cumperi cozonac de Craciun? Nu renunta definitiv la ideea de a-ti parfuma caminul cu aromele ademenitoare ale acestui deliciu romanesc! Cel putin nu inainte de a descoperi o reteta care transforma cozonacul intr-o joaca de copii, chiar si in mainile celui mai nepriceput bucatar!

Descopera reteta rapida care iti garanteaza gustul cozonacului ca la mama acasa, fara a pierde ore in sir cu framantarea si dospirea lor!

Ingrediente necesare pentru cozonac:

  • 1 kg faina
  • 100 g unt PREMIUM natural Koliba
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 300 g zahar
  • 40 g drojdie
  • 50 g stafide
  • ½ fiola esenta rom
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale

Pentru umplutura:

  • 2-3 linguri cacao
  • 100 g nuci maruntite
  • ½ fiola esenta rom
  • 3-4 linguri zahar
  • 10 linguri lapte

Mod de preparare cozonac:

Incepe sa prepari aluatul. Uita de maia si de alte procese migaloase care iti rapesc timp pretios in prepararea cozonacului.

Obtine un aluat pufos, crescut si gustos astfel: cerne faina impreuna cu sarea intr-un lighean mai mare. Dizolva drojdia in putin lapte caldut si toarn-o intr-o gaura facuta in faina. Adauga ouale, untul topit, aromele, stafidele si zaharul si framanta usor, pana amesteci toate ingredientele. Adauga apoi laptele, treptat, si framanta totul pana cand aluatul ti se dezlipeste de pe maini sau devine elastic. Acopera bolul cu un prosop si pune-l intr-un loc calduros, la crescut, timp de 30-40 de minute.

In timp ce aluatul dospeste, pregateste umplutura, amestecand bine toate ingredientele. Bate si un ou intr-un bol mic, pentru a-l folosi la ungerea cozonacilor in tava.

Citeste si:

Cand aluatul si-a dublat volumul, separa-l in doua. Intinde fiecare bucata pe masa de lucru, cu un sucitor sau cu mana, toarna jumatate din umplutura si ruleaza-l. Pune-l intr-o forma unsa in prealabil cu unt PREMIUM natural de la Koliba. Procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat. Unge suprafata cozonacilor cu oul batut si baga-i pe amandoi la cuptor, timp de 40-45 de minute, la foc potrivit. Cozonacii sunt gata cand incep sa parfumeze casa si sa formeze o crusta rumena.

reteta cozonac

Comunicat de presa

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cea mai simpla si rapida reteta de cozonac.


Discutii despre Cea mai simpla si rapida reteta de cozonac

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

AICI ai toate ofertele de Black Friday 2017! Afla-le din timp!

Ba unii retaileri au furat deja startul si au inceput campaniile de promotii. Si ca sa nu obosesti cautand cele mai bune preturi din magazin in... Vezi ofertele