ghid pentru o viaţă împlinită

Reteta italiana: Focaccia

E seducatoare si pufoasa, aromata si destul de rapid de facut.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru focaccia:

Se amesteca 300 grame de faina cu un pliculet de drojdie uscata, un varf de sare si 1 lingurita de zahar brun. Se adauga 3 linguri de ulei de masline si se amesteca bine cu o lingura. Se adauga cam un pahar de apa calduta si se amesteca in continuare cu lingura pana cand aluatul tipa dupa framantat. I se face voia vreo 5 minute si apoi se lasa timp de o ora in loc fara curent si acoperit cu un servet.

Se formeaza focaccia. Mie nu-mi place sucitorul deloc, asa ca am facut asta cu mana. Din cantitatile de mai sus mi-au iesit doua destul de mari. Se ung cu ulei de masline, se presara cu sare amestecata cu busuioc si se pun rosii cherry din loc in loc, masline negre si oregano proaspat. Eu le-am impins pe toate in aluat, nu le-am lasat deasupra.

Se mai lasa la crescut o jumatate de ora si se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 30 minute. Se rupe pofticios din ele, se mananca goale, reci sau aburinde, cert e ca sunt foarte gustoase.

Citeste si:

focaccia

Aceasta reteta a fost propusa de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta italiana: Focaccia.


Discutii despre Reteta italiana: Focaccia

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.