Briose cu cascaval

Briosele acestea se fac foarte repede, sunt bune, versatile si aratoase, se preteaza chiar si pentru o masa festiva ca centru de interes al unui platou cu aperitive. Miam!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru briose cu cascaval:

  • 5 oua
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 100 gr cascaval ras
  • un plic praf de copt
  • o lingurita sare
  • marar
  • optional: sunca maruntita, alte legume dupa pofta dar nu prea multe sa nu incarce aluatul

Mod de preparare briose cu cascaval:

Mixam ouale cu sarea, turnam lingura cu lingura uleiul, faina cernuta iar, la sfarsit, praful de copt. Aluatul capata o consistenta asemanatoare cu cea de smantana, inglobam si cascavalul si mararul maruntit.

Am turnat aluatul in forme de briose pe care le-am umplut doar pe jumatate caci e voinic foarte, la cuptor se cam dubleaza in volum. Daca vrem sa adaugam si alte ingrediente, le presaram acum peste aluat: cam o jumatate de lingurita per briosa. Am bagat la cuptorul deja incins. Sunt gata in cam 25 de minute - le verificam cu testul scobitorii.

Le putem manca ca atare sau le putem folosi ca recipient pentru alte umpluturi: taiem capacul, scobimputin interiorul si putem sprita diverse umpluturi in functie de preferinte: crema de branza, pasta de peste, salata boeuf......Buuuunnnnn!

briose cu cascaval

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Briose cu cascaval.