ghid pentru o viaţă împlinită

Cum se prepara bulzul cu ciuperci

Ceva ce nu ai mai mancat demult, dar care este atat de gustos: bulz cu ciuperci.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bulz cu ciuperci:

  • malai
  • 6 ciuperci
  • 3 fire de ceapa
  • 1 ou
  • 1 ardei kapia
  • Cascaval afumat ras
  • Unt, sare, piper, mǎrar

Mod de preparare bulz cu ciuperci:

Se pregateste o mamaliga destul de tare. Daca nu e tare, nu se vor putea forma bilele pentru bulz. Cat timp se face mamaliga, se calesc ceapa, ciupercile si ardeiul cu putina sare si marar tocat intr-o lingura de unt. Cand scade apa, se mai lasa vreo 2-3 minute pe foc sa se perpeleasca si mai mult, se ia de pe foc, se adauga cascavalul afumat si un ou ca sa se lege compozitia si se amesteca bine. Dupa ce s-a racit, mamaliga se modeleaza in galusti mai mari, cu mana inmuiata in apa rece, si inauntru se pune compozitia. Se pun la cuptor cu putin unt deasupra si se lasa cam 10 minute. Se servesc aburinde, cu smantana, dar si cu iaurt sunt bune.

bulz cu ciuperci

O reteta recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum se prepara bulzul cu ciuperci.