ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de varza cu afumatura este o mancarica grozava, potrivita cu vremea rece de afara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de varza cu afumatura:

  • 1 varza medie (aprox. 300 g)
  • 500 g costita afumata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • o bucata mica telina
  • 3 linguri suc de rosii
  • sare, cimbru, patrunjel verde
  • 3 l apa, 500 ml zeama de varza sau bors
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare ciorba de varza cu afumatura:

Se inabusa ceapa in ulei si apa in proportii egale. Se adauga morcovul, telina si ardeiul gras, toate tocate in cuburi mici si costita afumata taiata in bucati potrivite. Se calesc impreuna 1 minut, amestecand continuu, apoi se toarna apa fierbinte. Supa se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand legumele si carnea sunt fierte pe jumatate. Se adauga acum, varza taiata fideluta, sucul de rosii, sare si piper dupa gust.
Se mai fierbe inca 15-20 minute si se adauga borsul sau zeama de varza (fierte mai intai separat).
Dupa inca doua – trei clocote, se opreste focul. Se presara deasupra, patrunjel verde tocat marunt si putin cimbru uscat.
Ciorba de varza cu afumatura se poate servi ca atare sau cu smantana.

ciorba de varza

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de varza cu afumatura.