Desertul nostru preferat in zilele de toamna este placinta cu dovleac. Este atat delicioasa, puternic aromata cu scortisoara si cardamom, perfecta pentru o duminica.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu dovleac:

Aluat:

  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 3 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • aprox 500 g faina

Umplutura:

  • 4 cani dovleac ras mic
  • 1/2 cana zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • scortisoara
  • cardamom

Mod de preparare placinta cu dovleac:

Aluat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta, se pune in folie alimentara si se lasa 15-20 minute la frigider.
Umplutura:
Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit, pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara, cardamom si se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei, se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri