ghid pentru o viaţă împlinită

Deliciu de duminica: Placinta cu dovleac

Desertul nostru preferat in zilele de toamna este placinta cu dovleac. Este atat delicioasa, puternic aromata cu scortisoara si cardamom, perfecta pentru o duminica.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu dovleac:

Aluat:

  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 3 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • aprox 500 g faina

Umplutura:

  • 4 cani dovleac ras mic
  • 1/2 cana zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • scortisoara
  • cardamom

Mod de preparare placinta cu dovleac:

Aluat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta, se pune in folie alimentara si se lasa 15-20 minute la frigider.
Umplutura:
Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit, pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara, cardamom si se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei, se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu cea de-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

placinta cu dovleac

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Deliciu de duminica: Placinta cu dovleac.