ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba de vitel cu legume si tarhon

Va invit la o ciorba gustoasa ardeleneasca cu legume multe, carne proaspata de vitel si tarhon. Aromata cu usturoi si tarhon ii da ciorbei un gust aparte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de vitel cu legume si tarhon:

  • 300 gr carne de vitel
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 telina
  • 1 gulie mica
  • 4 cartofi mai mici
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • tarhon
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare ciorba de vitel cu legume si tarhon:

Punem apa la fiert intr-o oala de 3 l. Legumele le curatam, spalam si le tocam/ taiem. Carnea o taiem cubulete. Cand fierbe apa adaugam legumele si carnea si lasam sa fiarba la foc mic. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cubulete.
Spre final adaugam si usturoiul tocat marunt. Cand toate legumele si carbea sunt fierte adaugam tarhonul tocat. Intr-un bol amestecam faina cu smantana, adaugam cateva linguri din ciorba fierbinte, amestecam apoi turnam peste ciorba. Lasam sa mai dea in clocot si oprim focul.

Nota: daca doriti ciorba mai acra, puteti adauga 1-2 linguri de otet.

Servim cu smantana!

ciorba de vitel cu legume si tarhon

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de vitel cu legume si tarhon.