Un tort delicios, de vara.

Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort cu mure:

Blat de negresa (fara cacao):

  • 250 g zahar, un pachet de unt
  • 200 ml lapte
  • 5 oua
  • coaja de lamaie
  • 15 linguri de faina
  • un pachetel de praf de copt
  • un pachetel de zahar vanilat

Crema si frisca:

  • 200 ml smantana grasa
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • 200 g mure
  • 4-5 linguri de zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • coaja de lamaie
  • 100 ml sirop de zmeura

Decor si glazura:

  • o mana de mure
  • un pachetel de gelatina
  • 100 ml sirop de zmeura
  • 2 linguri de zahar tos
  • 100 ml apa

Sirop pentru blaturi: zeama de lamaie, sirop de zmeura in parti egale, cantitatea dupa dorinta.

Mod de preparare tort cu mure:

Mai intai se face siropul de zmeura cu cateva zile inainte. 1 kg de zmeura spalata si scursa, se amesteca foarte usor cu 1 kg de zahar si se lasa la macerat intr-un vas acoperit (borcan mare). Se lasa 4-5 zile, apoi se filtreaza siropul rezultat prin tifon. Se pune la frigider intr-un vas inchis si se utilizeaza la nevoie.

Blatul: intr-un vas mai mare se pun untul, laptele si zaharul cu zaharul vanilat la fiert pe foc mic, amestecand din timp in timp. Ouale se separa si se bat albusurile spuma tare. Bezeaua se da la frigider. Cand compozitia de pe foc este omogena, cu zaharul dizolvat complet, se inchide focul si se lasa sa se racoreasca intr-un vas mai mare cu apa rece, sau in chiuveta. Cand este bine racorit, se adauga pe rand galbenusurile amestecand des cu o lingura, coaja de lamaie, apoi se toarna faina, praful de copt, si la urma albusurile spuma amestecand usor, de sus in jos. Compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor la foc potrivit (cca 180 de grade) timp de 40 de minute sau pana trece testul scobitorii, apoi se lasa sa se racoreasca pe un gratar metalic. Cand este rece se taie in 3 pe orizontala.

Intre timp se face crema. Mai intai se dau prin blender murele spalate. Se lasa deoparte. Apoi untul, moale la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos si pufos. Se adauga frisca lichida si smantana si se mai mixeaza 1-2 minute pana se omogenizeaza perfect. 5-6 linguri din aceasta frisca foarte consistenta se scot deoparte pentru decor. In restul de crema de frisca se adauga putina coaja de lamaie, 2 lingurite de zeama de lamaie, 100 ml sirop de zmeura si murele date la blender. Coaja, zeama de lamaie si siropul de zmeura au rolul de a aromatiza tortul, pentru ca murele nu au un gust foarte pronuntat. Se mixeaza totul inca maxim 30 de secunde apoi crema se da la frigider.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri