Ingrediente necesare pentru dulceata din flori de salcam:
- 500 g flori de salcam
- 700 g zahar
- 700 ml apa
- zeama de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare dulceata din flori de salcam:
Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa sa se scurga si sa se usuce bine. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, timp de aprox. 20 minute sau pana cand se formeaza un sirop mai gros. Se introduc florile de salcam si se lasa sa fiarba aprox. 25-3
Cand dulceata este bine legata si capata o culoare rosiatica, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Se mai dau doua-trei clocote si se opreste focul.
Dulceata din flori de salcam se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se infileteaza capacele si se acopera borcanele in paturi mai groase. Dupa ce se racesc se pot depozita in camara.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie