ghid pentru o viaţă împlinită

Dulceata din flori de salcam

Din florile de salcam putem prepara o dulceata aromata, parfumata, o adevarata incantare!


Ingrediente necesare pentru dulceata din flori de salcam:

  • 500 g flori de salcam
  • 700 g zahar
  • 700 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare dulceata din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa sa se scurga si sa se usuce bine. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, timp de aprox. 20 minute sau pana cand se formeaza un sirop mai gros. Se introduc florile de salcam si se lasa sa fiarba aprox. 25-3
Cand dulceata este bine legata si capata o culoare rosiatica, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Se mai dau doua-trei clocote si se opreste focul.
Dulceata din flori de salcam se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se infileteaza capacele si se acopera borcanele in paturi mai groase. Dupa ce se racesc se pot depozita in camara.

dulceata din flori de salcam

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Dulceata din flori de salcam

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

Astazi pe Garbo