ghid pentru o viaţă împlinită

Pesto de Leurda

Sa incepem cu o scurta definitie: pesto este un sos traditional din Genova (de aceea se mai numeste si Pesto Genovez) care contine busuioc, seminte de pin, usturoi, ulei de masline, parmezan si se serveste cu paste. Noi am plecat de la ideea de baza a acestui sos si am pregatit un pesto mai romanesc, de leurda. Am obtinut o bunatate usturoiata, pe care cu greu o lasi fara s-o dovedesti. Poate inlocui mujdeiul, mai ales daca vreti sa aveti o explozie de culoare in farfurie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Pesto de Leurda:

  • 70 g migdale
  • 1 legatura mare de leurda
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 50 - 80 ml ulei de masline
  • un praf de sare

Mod de preparare Pesto de Leurda:

Punem migdalele intr-un bol cu apa si le lasam sa se hidrateze cateva ore bune, preferabil de seara pana dimineata. Cand migdalele sunt gata, coaja aceea maronie se va desprinde foarte usor, asa ca nu va ia mult sa le curatati.
Cu ajutorul blenderului sau al piciorului vertical al mixerului vom prepara sosul, asa ca, in vasul pe care il folositi, puneti urmatoarele: uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, leurda tocata si migdalele curatate. Eu am pus mai intai migdalele si apoi leurda, dar n-a fost prea bine, ca a mers blenderul cam mult pana sa fie gata. Omogenizam bine compozitia si gata, petrecerea poate incepe! Merge la fix langa o friptura, sau simplu, pe o felie de paine proapata. Sa va mai zic ca e raw-vegan, sau culoarea de verde crud spune totul?

pesto de leurda

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pesto de Leurda.